actiune

Poliţiştii au aplicat peste o sută de amenzi

Agenţi de poliţie ai Serviciului şi Biroului Rutier Arad, au desfăşurat o acţiune de amploare, pe linia respectării trecerilor de pietoni, pentru evitarea şi combaterea accidentelor rutiere.

Acţiunea a avut loc ieri, între orele 12.00 şi 14.30, la care au participat efective mărite de politişti. Mai mulţi şoferi, dar şi pietoni au fost amendaţi pentru nerespectarea normelor rutiere.

„S-a acţionat pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate pietonilor angajaţi în traversarea trecerilor pentru pietoni, semnalizate cu indicator şi marcaj rutier, a indiciplinei pietonilor, cât şi sancţionarea opririlor şi staţionărilor neregulamentare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Pliţie Judeţean Arad, Ovidiu Liber.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate peste 80 de sancţiuni contraventionale, în valoare totală de aproximativ 15.000 de lei, au fost reţinute patru premise de conducere, şi două certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost sancţionaţi contravenţional 23 de pietoni, pentru traversare neregulamentară a străzii. Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

Recomandările redacției