crucea 1Voluntarii arădeni de Cruce Roșie s-au remarcat la o competiție internațională de intervenție la dezastre, organizată în Szentendre, Ungaria.

La aceată aplicație au participat 25 de detașamente de intervenție la dezastre ale Crucii Roșii maghiare, 6 țări invitate Austria România Bosnia Herțegovina Germania Polonia Slovacia. Activitatea afost împărțită pe două aspecte principale: una pregătire teoretică pe manegmentul situațiilor de dezastre și strategia de intervenție la dezastre pe anul 2015 precum și două aplicații practice nocturne.

Tematică urmărită a fost intervenția în caz de inundații, acest dezastru fiind frecvent întîlnit în Ungaria. În tabăra construită din corturi au participat 198 de reprezentanți ai Crucii Roșii și 160 de prersoane a le Inspectoratului de Situații de Urgență a Ungariei. De la Arad au participat vicepreședintele filialei, responsabil de dezastre Alin Leac, voluntari din detașamentul de dezastre Drăgan Bogdan , Laura Lucuta și directorul filialei.

Activitatea a fost organizată în Szentendre pe malul Dunării. Aplicațiile realizate în două seri, începând cu orele 18.00 până la orele 3.00 noaptea, au avut  o complexitate deoesebită cu căutări răniți cu câini, cu opt mașini căzute în Dunăre, cu peste 45 răniți, care trebuiau găsiți, ajutați, apoi transportați în tabără la un centru medical de primire sinistrați. Acțiunea a solicitat pentru pregătire și intervenție un număr de 420 voluntari plus mijloace de transport. Echipajul filialei a fost felicitat pentru rapiditatea și corectitudineanea intervenției, acțiunea finalizindu-se cu concluziile intervenției și înmânări de diplome.

 

Recomandările redacției