A vrut să îşi cumpere lemne, pentru iarnă şi s-a ales cu… o biserică şi cu o cruce. Bărbatul a descoperit semnul divin printre lemnele pe care le cumpărase pentru iarnă, de la cineva din localitatea Vârfurile. Mirarea lui a fost extrem de mare cînd printre butuci a găsit un lemn ce avea în mijloc forma unei biserici.

„Am cumpărat două maşini de lemne. Ăsta este un semn de la Dumnezeu, ăsta este un semn de la Domnul”, a spus Şandor Czabo.

Arădeanul care a descoperit biserica şi crucea şi trunchiul de copac, tăiat ca şi lemn de foc, este un om cu frică de Dumnezeu. Bărbatul locuieşte împreună cu soţia în cartierul Micălaca, nu departe de o biserică.

„Ăsta nu poate să-l falsifice nimeni. E un nod aici, care nu e falsificat. Este direct cum Dumnezeu a dat. Mă bucur la Dumnezeu că sunt un om credincios. Dumnezeu mă iubeşte! Ne-am născut noi săraci, dar ne-a ajutat Dumnezeu, uitaţi ce minune se întîmplă, aşa ceva nu am văzut aşa ceva”, a mai spus arădeanul.

„Asta e parcă o uşa de biserică. Noi suntem reformaţi, nu facem cruce, dar păstrăm, iubim şi respectăm”, a spus soţia acestuia.

Uimirea a fost la fel de mare şi în rîndul vecinilor, care s-au închinat cînd au văzut minunea.

„Prima dată chiar că mi-am făcut cruce, am pipăit-o şi mi-am făcut cruce. Eu sunt născută într-o religie penticostală, dar nu prea mi-am făcut cruce la viaţa mea. M-a uimit extraordinar aşa ceva, e un lucru extraordinar, în lemn, să crească. Nu este o întîmplare, probabil că este ceva şi Dumnezeu încearcă să ne spună că nu suntem buni. Doamne ajută, să însemne ceva. E un simbol, va veni Cristos pe pămînt. Într-adevăr, trebuie să ne schimbăm”, au spus vecinii.

Localnicii au atins şi au sărutat crucea, sperând că evenimentul care a avut loc în mijlocul comunităţii lor să fie un semn de la Dumnezeu.

Păi nu ştiu ce să zic, e un semn, un semn de la Dumnezeu! Mi se pare că e o cruce. Aici chiar arată ca o bisericuţă! O fi o minune, ne arată semne, Dumnezeu, şi eu am o cruce, aici”.

Preotul comunităţii s-a închinat şi el cînd a auzit despre minune. Părintele crede că arădeanul a descoperit un semn divin. „O modalitate prin care noi oamenii să înţelegem dorinţa lui Dumnezeu de a ne apropia de el, de crucea pe care a fost răstignit Fiul Său şi Mântuitorul nostru pentru ca prin cruce să ajungem la mântuire. Îndepărtatea omului de Dumnezeu poate să ne ducă la împlinirea cuvintelor lui, „Dacă voi veţi tăcea, pietrele vor grăi”, a spus preotul Mircea Bupte.

Bisericuţa care s-a arătat în lemnul de foc va fi dusă la sfinţit, iar arădeanul doreşte să o păstreze în casa lui, la loc de cinste.

Cristian Cotuna

Recomandările redacției