ousmanerusViața e grea în Motru, deși de la Arad ești condus, peste tot, de privirile candidaților la prezidențiale. Minele (figurile, nu locurile de unde-și duceau traiul atâția oameni) lor ar trebui să sugereze încredere, dar sunt contrazise brutal de niște blocuri gri din apropierea stadionului. Nu toate apar­tamentele au geamuri, însă sunt decorate cu antene TV și rufe întinse la uscat. La rândul ei, Minerul i-a făcut viață grea UTA-ei, care a ajuns să trăiască periculos după ce a jucat 65 de minute cu om în plus și avea 3-0 cu mai puțin de jumătate de oră înainte de ultimul fluier.
Aparențe înșelătoare
Un „cap” al lui Rus din centrarea lui Burlă (3) a dat impresia că UTA are suficientă anvergură să contro­leze o echipă apăsată de lipsa bani­lor. Greșit. Bodea a prins șuturile lui Vrîncuți și Trifu (12, 15), apoi atacanții gazdelor au creat o fază rapidă ce avea să-i trezească pe utiști: Fărcășanu i-a centrat de pe dreapta lui Trifu, care a reluat cu călcâiul din dreapta careului mic, dar numai în plasa laterală (22).
Om în plus din minutul 25
„Minerii” au rămas cu om în mi­nus exact când nu se așteptau: undeva la 40 de metri de poarta lor, Laurențiu l-a secerat pe Strătilă și lugojeanul Barzuca i-a arătat „roșu”. Motrenii și-au amintit că același arbitru a fost la ei și cu Sebișul, i-a înfuriat și atunci, iar din acel moment, cam toate deciziile i-au fost contestate. Și de pe bancă, și din tribune, unde n-au fost mai mult de 60 de oameni, suficient să se audă scrâș­netele din care se deslușea clar vechiul „de aici nu mai plecați!”
Gol la momentul potrivit
Trupa lui Nagy s-a concentrat mai mult pe ofensivă, fără ca avantajul numeric să se simtă imediat, ci pe final de prim act. Suslak a tras puternic de la 20 de metri, Șerban a scos din vinclu (43), portarul Minerului a prins în doi timpi foarte lungi execuția lui Nădăban (44), după care a venit și momentul așteptat:  Burlă a centrat la semiînălțime de pe stânga, Cipri Rus a percutat printre apărătorii adverși și a trimis din prima în dreapta lui Șerban, 0-1!
Nervii gazdelor sunt mai puternici
Actul secund a început cu gaz­dele în prim-plan și cu o nouă fază grea: Suslak l-a faultat pe Trașcă la limita stângă a suprafeței de pe­deap­să arădene și întreaga tabără a Minerului a sărit în aer după ce s-a dictat doar lovitură liberă în locul așteptatului penalty. Apele s-au calmat, oarecum, Nikoloff a executat până la același Trașcă, deviere din 6 metri, Bodea era bătut, dar Varga a scos din fața liniei porții (55)!
UTA a reacționat concret: pe contraatac, Strătilă l-a deschis pe dreapta pe Dragoș, nou-intratul a pasat îna­poi, la firul ierbii, iar Ousmane a reluat perfect din 7 metri în plasă, 0-2 (62)! De la centru, utiștii au câștigat iar mingea, Botiș a aruncat-o spre careu la Rus, pătrundere și șut fără vigoare prea mare, dar Șerban a respins greșit și mingea a țopăit și a atins plasa, 0-3 (63)!
Meciul nu era gata
UTA-ei i-a fost anulată reușita lui Leucuța pentru fault în atac (68), dar meciul nu era gata: Bertea a centrat de pe dreapta, balonul a ajuns pe col­țul opus la Vrâncuți, bară-gol din 12 metri, 1-3 (69)! În minutul următor, arădenii au ratat ocazie monumentală: portarul Șerban a degajat greșit, Leucuța a luat mingea, a pătruns în careu, dar a tras exact în portar!
Motrenii au insistat și au făcut finalul incendiar după un nou gol, cel al ex-gloristului Nicoloff – căpitanul Minerului a prins un șut superb, de la 17 metri, cu stângul, oprit în vinclul drept al lui Bodea, 2-3 (87)! Trei minute de prelungire, oamenii lui Zahiu s-au aruncat în atac, însă reduta lui Botiș a reușit să reziste până s-a auzit un izbăvitor ultim fluier.
Motru: Șerban – Trașcă, Iclănzan, Andrițoiu, C. Laurențiu – Bertea (89 Gavrilescu), Nikoloff, Vrâncuți, Stoe­nac – Fărcășanu (89 Cernica), Trifu.
UTA: Bodea – Voicu, Botiș, Filaret, Suslak (57 Dragoș) – Strătilă (65 Copil), Varga, Nădăban (85 Cotoc), Burlă – Rus (65 Leucuța), Ousmane.
Arbitru: Dorian Barzuca (Lugoj) – Cristian Pleșa, Lavinia Bozdog (ambii Timișoara).
Observatori FRF: Fevronia Ion (Craiova), Liviu Coloj (Filiași).

Recomandările redacției