gloriaAmenzile și neplata taxelor pentru legitimarea fotbaliștilor transferați în vară au condamnat cea mai veche grupare arădeană în viață la neprogramarea în etapa cu numărul 12 a Ligii
a IV-a. Banatul Sânicolaul Mic nu a avut adversar sâmbătă și cum Gloria se află la cea de-a doua partidă pierdută la „masa verde” decizia Comisiei de Disciplină din cadrul Asociației de Fotbal Arad nu poate fi alta decât excluderea din campionat.
Chiar Marcel Coraș confirmă colapsul „galben-albastru”: „Discutând destul de des cu domnul Sandu Ion mi-am dat seama că tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele două-trei săptămâni era un chin pentru toată lumea. Decizia retragerii venise demult, băieții au mai lăsat de la ei prezentându-se la Păuliș, însă până la urmă era clar că nu o putem lungi din moment ce aveam și datorii la AJF. Gloria va fi exclusă din campionat, dar nu și desființată. Celor 101 ani de istorie se pot adăuga și alții dacă cineva va dori să preia echipa de la anul în Liga a V-a”.
Fostul internațional prevedea un campionat echilibrat cu Gloria în plenitudinea forțelor. Așa, acesta crede că Progresul Pecica cu greu poate fi oprită din drumul său spre barajul de promovare în Liga a III-a. „Ar fi fost o luptă palpitantă între noi și Pecica, așa, însă, nu văd cine îi poate opri. Poate doar Lipova, deși m-aș bucura și pentru Zăbraniul lui Leo Pința să poată duce războiul până la capăt”, mai consideră Coraș.
Odată cu excluderea din competiție a Gloriei, Zăbraniul o egalează la puncte pe Pecica, iar Lipova rămâne la o lungime de undă în spatele celor două echipe. Totodată, elevii lui Costel Bogoșel vor deveni liberi de contract și-și pot alege singuri viitorul, cu mențiune că ei nu vor putea evolua pentru noile lor formații decât la primăvară.

Recomandările redacției