O maşină s-a răsturnat în şanţ pe Arad-Oradea

 

Un accident rutier s-a produs pe drumul naţional 79, în urma căruia un autoturism a ajuns în şanţ. În timp ce se deplasa pe şoseaua care leagă Chişineu-Criş de Nădab, un şofer a intrat într-o depăşire neregulamentară, fiind proiectat în şanţ cu roţile în sus. În urma impactului, acesta nu a fost rănit, a scăpat doar cu câteva zgârieturi şi cu o sperietură zdravănă. „Este vorba despre o tamponare. Un şofer a încercat să intre în depăşirea altei maşini, şi s-a răsturnat în şanţ”, a declarat purtătoarea de cuvânt a IPJ Arad, Camelia Tuduce.

 

 

Infracţiuni în trafic

Patru persoane sunt cercetate pe cale penală, după ce au săvârşit infracţiuni la regimul rutier. Poliţiştii au depistat în trafic, pe DN 7, în afara localităţii Nădlac, un bărbat, din judeţul Constanţa, în timp ce a condus un autoturism, având o alcoolemie de 1,28 mg./l. alcool pur în aerul expirat, iar pe DC 118, pe raza localităţii Socodor, un bărbat, de 48 de ani, în timp ce a condus un autoturism, având o alcoolemie de 0,70 mg./l. alcool pur în aerul expirat. De asemenea, pe raza municipiului, pe Calea Aurel Vlaicu, a fost depistat în trafic, un bărbat, de 40 de ani, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare, iar pe strada Şcoalei a fost depistat un bărbat, de 23 de ani, în timp ce a condus un autoturism, fără a deţine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

 

 

 

Sute de şoferi amendaţi

Poliţiştii rutieri, au efectuat mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 230 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 52.000 de lei.

Dintre acestea, 180 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

Recomandările redacției