german

Liceul German îşi reia cursurile

Liceul German Adam Muller Guttenbrunn din Arad este prima şcoală care a căzut victimă frigului în acest an. Elevii au fost nevoiţi să stea acasă vineri, 31 octombrie, deoarece şcoala a fost închisă. De asemenea, miercuri şi joi elevii au fost lăsaţi mai repede acasă, tot din cauza frigului. Se pare că problema a fost o defecţiune la instalaţia de încălzire.

„A fost vorba despre o defecţiune la centrala termică, însă doar în corpul de clădire de pe strada Posada a Liceului German Adam Muller Guttenbrunn. Problema a fost remediată, iar copiii se pot întoarce de luni la şcoală“, ne-a asigurat profesoara Mariana Tocaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.

În cursul anilor trecuţi mai multe unităţi de învăţământ din municipiul Arad au fost nevoite să îşi închidă porţile, căzând victime frigului. Perioada în care acestea capitulau însă în faţa gerului era în iarnă, când se înregistrau temperaturi care coborau mult sub zero grade. Deocamdată în Arad nu s-au înregistrat temperaturi sub zero.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar ne-au asigurat însă că în afara Liceului German, nici o altă unitate de învăţământ din judeţul Arad nu mai are probleme din cauza frigului.

Recomandările redacției