uav

Conducerea universităţii este alături de Liga Studenţilor

Cea de a XIII-a ediţie Festivalului Naţional al Studenţilor din România Unifest va debuta cu o lansare de lampioane, urmată de o seară de film care va avea loc la sediul Ligii Studenţilor din cadrul Universităţii Aurel Vlaicu.

Festivalul va fi precedat de o întâlnire cu presa, care va avea loc la Rectoratul UAV, prilej cu care a fost dat publicităţii programul celor zece zile de distracţii şi activităţi educative. „Din punctul meu de vedere, faptul că se dă posibilitatea studenţilor să intre gratuit la teatru, la muzeu, la filarmonică este un lucru extraordinar. Trebuie menţionat că această manifestare este organizată la iniţiativa Ligii Studenţilor care are la Arad un preşedinte foarte activ şi foarte sufletist, acesta fiind şi vicepreşedinte pe ţară al Uniunii Studenţilor din România”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Consiliului Academic al UAV. „Ne bucurăm că Liga Studenţilor organizează, timp de zece zile, o nouă ediţie a UNIFEST, care va culmina cu Balul Bobocilor. Aşteptăm cu nerăbdare să vedem ce surprize ne mai pregătesc”, a declarat prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV. În ceea ce-l priveşte, Cosmin Băhnean, preşedintele Ligii Studenţilor din cadrul UAV a ţinut să profite de ocazie pentru a mulţumi conducerii universităţii pentru sprijinul acordat. „Vreau să mulţumesc conducerii universităţii pentru sprijinul pe care ni l-a acordat. Dacă nu am fi fost ajutaţi, nu am fi putut organiza şi balul şi alte activităţi”, a declarat Băhnean.program UNIFEST

Festivalul studenţesc Unifest are la nivel naţional o tradiţie de 13 ani, iar la Arad este organizat de 12 ani. Anul acesta L.S.U.A.V. doreşte să ofere o nouă dimensiune acestui eveniment incluzând în programul festivalului activităţi culturale, educaţionale, de divertisment şi competiţii sportive.

 

UNIFEST 2014  – Festivalul National al Studenţilor din România.

Festivalul studenţesc Unifest are o tradiţie de 13 ani, debutând in anul 2001 cu o ediţie organizată la nivel de Bucureşti urmând ca în anii următori, Unifest să devină unicul festival naţional studenţesc din România.
Din anul 2002 Unifest se desfăşoară şi în centrul universitar Arad, fiind organizat de către Liga Studenţilor din “Universitatea Aurel Vlaicu”. Anul acesta festivalul se va intinde pe o perioada de 10 zile.

În anul 2014 L.S.U.A.V. doreşte să ofere o nouă dimensiune acestui eveniment incluzând în programul festivalului activităţi culturale, educaţionale, de divertisment şi competiţii sportive.

UNIFEST este conceput ca un mijloc de a-i reuni pe studenţi sub tutela unor aspect comune. Cultura, sportul, divertismetul, participarea la actul de creaţie artistică şi intrecere sportivă, toate acestea motivează în cel mai înalt grad participarea studenţilor la un festival dedicat lor în întregime.

Festivalul are ca scop crearea cadrului propice pentru desfăşurarea şi promovarea activităţilor cultural-artistice, sportive şi civice ale studenţilor precum şi redescoperirea acelor valori pe care viaţa de zi cu zi ne face să le dăm uitării.

Studenţii sunt principalul segment al populaţiei avute în vedere de UNIFEST. Evenimentul prezintă interes atât pentru adolescenţii aflati în liceu, viitori studenţi, cât şi pentru absolvenţii diferitelor forme de învăţământ superior, ambele categorii amintite fiind legate de viaţa studenţească atât prin vârstă cât şi prin preocupările lor intelectuale.
UNIFEST se desfăşoară sub sloganul DISTRACŢIE GRATIS, NU DEGEABA”

Accesul studenţilor la manifestările prilejuite de festival este gratuit, pe baza carnetului de student si/sau a invitaţiei.

Şi nu degeaba, pentru că este o şansă de a învăţa lucruri noi, de a fi în mijlocul unor evenimente deosebite, de a afla şi participa la momente speciale.

Festivalul este organizat de către studenţi şi pentru studenţi, spiritul studenţesc fiind principalul element care va sta la baza atât a organizării cât şi a participării publicului la acest eveniment.

Vor beneficia direct de prezentul proiect atât cei implicaţi în punerea lui în practică, oferinduli-se o şansă bună de afirmare, cât şi intreaga mişcare studenţească, această iniţiativă dorindu-se nu doar o manifestare cultural-artistică şi distractivă ci şi un liant de unitate şi solidaritate între studenţi.

 

Recomandările redacției