Numere provizorii expirate

Poliţiştii Secţiei nr. 1 au depistat în trafic, recent, un tânăr care a condus un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii, expirate.

Tânărul, în vârstă de 20 de ani, a fost depistat în trafic, pe Calea Aurel Vlaicu din municipiu, în timp ce conducea un autoturism, având numerele de înmatriculare provizorii cu valabilitatea expirată.

Pe numele conducătorului auto a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare.

 

Mere „otrăvite”

Oamenii legii din Chişineu-Criş au depistat zilele trecute un bărbat care a transportat ilicit 660 de kg de mere.

Poliţiştii l-au depistat, pe DJ.792, în zona localităţii Zărand, un bărbat de 50 de ani, care transporta cu un autoturism merele, fără a deţine documente legale de provenienţă.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 12/1990 cu suma de 500 de lei, iar întreaga cantitate de mere, în valoare de aproximativ 1.400 de lei, a fost reţinută în vederea confiscării.

 

Fără centură de siguranţă

Agenţii de la Circulaţie au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, pentru neregulile constatateaceştia aplicând 220 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 48.500 de lei.

Dintre acestea, 95 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 125 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute 10 permise de conducere şi cinci certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției