rezidentiat

Concursul va avea loc pe 23 noiembrie

Organizarea concursului de Rezidenţiat, sesiunea 2014, a intrat în linie dreaptă. Anul acesta, la concursul de Rezidenţiat s-a înscris un număr de 5661 absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie. Aceştia vor concura pe cele 3 909 locuri şi posturi scoase la concurs.

Cei mai mulţi medici tineri, 4172, s-au înscris pentru locurile şi posturile scoase la concurs în domeniul medicină, un număr de 1118 au optat pentru locurile şi posturile din domeniul medicină dentară, iar restul de 371 vor susţine specialitatea în farmacie.

În urma consultării pe care conducerea Ministerului Sănătăţii a avut-o cu rectorii universităţilor de medicină şi farmacie, ministerul a decis decalarea cu o săptămână a datei  de organizare a concursului de intrare în Rezidenţiat, din data de 16 noiembrie 2014, în data de 23 noiembrie 2014.

Decizia a fost luată având în vedere că în 16 noimebrie 2014 sunt organizate şi alegerile electorale, iar Ministerul Sănătăţii a primit mai multe sesizări din partea instituţiilor publice responsabile cu paza concursului pentru stabilirea unei alte zile de concurs.

Detaliile privind organizarea concursului sunt publicate de către Ministerul Sănătăţii, pe pagina de web www.ms.ro.

Bibliografia şi tematica de concurs au rămas aceleaşi ca în anii trecuţi.

Recomandările redacției