Caravana-CinematograficaAsociația Culturală Pro Visio Arad a organizat ieri, 6 noiembrie, un eveniment cultural de tip atelier, dedicat impactului pe care îl poate avea producţia de film asupra comunităţilor locale. „Proiectul este iniţiat şi coordonat de Asociaţia Culturală Pro Visio şi este cofinanţat de Consiliul Judeţean Arad, prin Centrul Cultural Judeţean Arad”, a declarat Onoriu Felea, organizatorul manifestării din partea Asociației Culturale Pro Visio Arad.
Manifestarea a avut două momente distincte: atelierul de lucru propriu-zis, care s-a desfăşurat de la orele 9,30 în Sala Ferdinand din Palatul Administrativ, şi proiecţia de filme de la orele 18,00, la Teatrul de marionete.
Dezbaterea din Sala Ferdinand a Primăriei a fost onorată de pre­zenţa şi de intervenţiile unor personalităţi importante din sectorul producţiei de film: Laura Baron – prorector al UNATC Bucureşti, Janos Keresnyei – preşedinte al Cultural Creative Industry Cluster din Pecs (Ungaria), Cristian Hordilă – preşedinte al Cluj Film Fund, şi Florin Mihoc – producător executiv la TVR Timişoara.
În partea a doua a manifestării, cea de la Teatrul de Marionete, s-au proiectat trei filme realizate în Arad: Rai – scurtmetraj regizat de Ştefan Statnic, Femeile nopţii – episod-pilot pentru televiziune în regia lui Millo Simulov, şi Caravana cinematografică – film regizat de Titus Muntean.
Intrarea a fost liberă la ambele momente ale manifestării.

Recomandările redacției