Au furat acumulatori auto

Doi tineri sunt cercetaţi pentru furt de acumulatori auto.  Poliţiştii Secției nr. 1 de poliţie au reuşit identificarea a două  persoane bănuite că ar fi sustras mai mulţi acumulatori auto de la autoturisme. Din cercetările efectuate de către poliţişti, s-a stabilit că, în noaptea de 21 spre 22.10.2014, cei doi tineri, în vârstă de 23 de ani, ar fi sustras  acumulatorii de la cinci autoturisme, care se aflau  parcate  în cartierul Aurel Vlaicu, din municipiul Arad.  Pe numele celor doi tineri s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

 

 

Recomandări preventive

În scopul prevenirii furturilor de biciclete, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad vă recomandă: să vă dotaţi bicicleta cu dispozitive antifurt; să legaţi cadrul cu roata faţă sau spate cu un cablu de oţel sau lanţ, de un obiect fix(stâlp, grilaj, poartă); întotdeauna asiguraţi bicicleta, însă reţineţi că un simplu cablu nu este suficient în cazul absenţelor lungi; nu vă lasaţi bicicletele decât în locuri special amenajate; nu lăsaţi bicicleta neasigurată în faţa unor imobile de tipul locuinţelor, localuri sau magazine; în coşul bicicletei nu vă lasaţi diferite bunuri ori bagaje. În cazul în care sunteţi victima sau martorul unui furt, nu ezitaţi să anunţaţi Poliţia sunând la 112, apel de urgenţă gratuit.

 

 

Permise reţinute

Poliţiştii rutieri, au efectuat, atât  în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 245 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 58.500 de lei.

Dintre acestea, 160 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 9 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției