Librăria Scienta, care ne-a obişnuit în ultima vreme cu manifestări literare şi culturale de excepţie, a mai adăugat acestora încă o întâmplare culturală pe măsură. Astfel, azi după-amiaza, în acest ambient de excepţie, populat cu cărţi şi cu lucrări şi obiecte de artă a avut loc lansarea unei cărţi de excepţie, „Normativitate şi bioetică“ semnată de profesor dr. Maria Sinaci.

În prezenţa unei asistenţe selecte, compusă din elita unei intelectualităţi rasate, cartea a fost prezentată de doi dintre profesorii de excepţie pe care i-a dat Aradul: prof. univ. dr. Ioan Biriş şi prof. univ. dr. Teodor Pătrăuţă.

Profesorul univ. dr Teodor Pătrăuţă a scos în evidenţă faptul că volumul Mariei Sinaci a venit după o lungă perioadă de timp de când în librării nu au mai fost văzute asemenea lucrări filosofice cu subiect contemporan. A afirmat, printre altele: „Cartea este o lucrare de ţinută în spaţiul ştiinţei şi culturii, având o valoare deosebită, aparte în acest timp al ştiinţei“.

La rândul său, profesul universitar dr Ioan Biriş, care a scris şi prefaţa cărţii Mariei Sinaci a spus: „Maria Sinaci face parte dintr-o familie deosebită, în care toţi membrii ei sunt preocupaţi de artă, cultură şi ştiinţă. Astfel, dr. Doru Sinaci este un reputat istoric, autor a mai multor cărţi în domeniu şi un cunoscut publicist, fiul lor, Radu Sinaci, de meserie muzician, a  publicat cartea «Alexandru Mocioni – incursiuni muzicale» şi acum, iată, Maria Sinaci îşi lansează cartea «Normativitate şi bioetică». Mai rar asemenea familii preocupate de fenomenul cultural, toţi autori de cărţi“.

Scriitoarea Maria Sinaci, vizibil emoţionată, a vorbit despre cartea sa, venind cu amănunte legate de concept şi structurare, precizând că lucrarea ei este una de pionierat în România.  De asemenea, a mulţumit celor care au sprijinit-o în realizarea şi publicarea cărţii. În final, profesor dr. Maria Sinaci a oferit o sesiune de autografe pe cartea lansată.

Recomandările redacției