regulamentPrimăria Arad va aduce modificări la regulamentul de desfăşurare a activităţilor comerciale în oraş, prin noile reguli impuse numărându-se obligativitatea dotării barurilor şi restaurantelor cu camere video, amplasarea caselor funerare, dar şi interzicerea organizării de nunţi în restaurantele de la parterul condominiilor.
Conform unui proiect de hotărâre privind modificarea Regulamentului de desfăşurare a activităţilor comerciale în municipiul Arad, care a fost afişat la transparenţă decizională, barurile şi restaurantele din municipiul Arad vor fi dotate, obligatoriu, cu camere de supraveghere video, în vederea asigurării unui climat de linişte.
În ceea ce priveşte terasele sezoniere, proiectul de hotărâre reglemen­tează faptul că orarul de funcţionare a acestora nu trebuie să depăşească ora 23.00.
Totodată, proiectul de hotărâre prevede reguli în ceea ce priveşte comercializarea produselor de tip sexshop precum şi localurile în care se prezintă programe de striptease sau erotică şi discotecă. Acestea sunt interzise în perimetrul delimitat de cursul râului Mureş – strada Andrei Şaguna – Piaţa Spitalului – Calea Victoriei – Calea Aurel Vlaicu, Piaţa Gării – B-dul Revoluţiei, Piaţa Drapelului – B-dul Iuliu Maniu – Piaţa Sporturilor – râul Mureş – Calea Timişorii – Calea Radnei – Strada Petru Rareş, precum şi pe o rază de 1 kilometru faţă de unităţile de învăţământ de orice fel.
Proiectul de hotărâre aduce modificări şi în ceea ce priveşte funcţionarea caselor mortuare, aceasta fiind permisă doar în zonele de la periferia cartierelor. „Se interzice desfăşurarea activităţii tip casă mortuară pe raza municipiului Arad, cu excepţia zonelor de la periferia cartierelor Grădişte, Poltura, Gai, Bujac, Pârneava, Faleza Sud, Mureşel, Aradul Nou, Sânicolaul Mic, Micălaca”, se menţionează în proiectul de hotărâre.
În ceea ce priveşte parcurile de distracţii, administratorii acestora vor avea obligaţia să obţină autorizaţia de funcţionare cu 30 de zile înainte de începerea funcţionării parcului.
De asemenea, proiectul de hotă­râre mai prevede faptul că „se interzice organizarea şi desfăşurarea de nunţi, botezuri şi alte activităţi asemănătoare în restaurantele amplasate în condominii”.
Noile reguli vor intra în vigoare după aprobarea proiectului în CLM.

Recomandările redacției