Mehelean
După ce, în urmă cu aproximativ mai bine de o lună, judecătorii arădeni au respins cererile şi excepţiile formulate de inculpatul Gheorghe Nicolae Mehelean, în care fostul primar al oraşului Ineu a fost trimis în judecată în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de deturnare de fonduri în formă continuată, Tribunalul Arad a dispus, pe data de 23 octombrie, începerea judecăţii cauzei.
„Se fixează termen de judecată la data de 06.11.2014, pentru când se citează inculpatul şi partea civilă. Se încunoştinţează avocatul ales ale acestuia cu privire la termen”, precizau magistraţii Tribunalului Arad.
Numai că, la acea dată, apărătorul ales al inculpatului a solicitat să se amâne cauza pentru ca acesta să aibe posibilitatea să studieze dosarul, data fixată pentru începerea judecării efective a cauzei fiind stabilită la data de 11 decembrie.
Contactat telefonic, fostul primar Gheorghe Nicolae Mehelean, ne-a declarat: „Ce pot să vă spun; Primăria Ineu a făcut toate plăţile…asta e…s-a greşit. Vom vedea pe 11 decembrie, în instanţă, ce se întâmplă. Dacă sunt vinovat, să plătesc, dacă nu, să fiu achitat aşa cum au fost achitaţi şi ceilalţi”.
Pe de cealaltă parte, actualul primar al oraşului Ineu, Călin Ilie Abrudan, ne-a declarat că aşteaptă poziţia instanţei şi că preferă să nu se pronunţe. „Sunt convins că instanţa va soluţiona aşa cum trebuie acest caz, mai ales că Primăria a trimis toate comunicările cerute de Tribunal. Oricum, nouă nu ne-a picat bine că a trebuit să dăm înapoi în acest an cinci miliarde de lei”, ne-a mai precizat primarului Ineului.
Instituţiile care s-au constituit în părţi civile în acest dosar de deturnare de fonduri sunt Ministerul Finanţelor Publice şi Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Arad.

Recomandările redacției