yahoo

Compania Yahoo! ne-a râs în faţă…

Căsuţa poştală electronică a celor de la Yahoo! s-a închis, subit, pentru deţinătorii de astfel de conturi, fără a fi anunţaţi în prealabil de reprezentanţii companiei. Cu un „Ne cerem scuze” se pare că Yahoo! s-a spălat pe mâini, fără să ţină cont că zeci de mii de utilizatori ai acestui serviciu, numai în Arad, au avut serios de suferit de acest inconvenient.

La unele adrese, posesorului contului i s-a cerut să îşi schimbe parola pe care a uzitat-o de zeci de luni, pentru reconfirmare trebuind să-şi scrie noul cod de siguranţă chiar de zece ori. Cu toate acestea, nărăvaşul yahoo!mail a refuzat să se deschidă şi să sfătuiască utilizatorii să încerce mai multe variante pentru remedierea situaţiei, poate prost-isnspirate şi total ineficiente.

Dacă tot nu au putut să anticipeze problemele care pot apărea „pe sistem”, compania Yahoo! ar fi putut, în schimb, să ia măsuri ca hackerii să nu violeze adresele de poştă electronică sau, dacă tot nu este vina acestora (deşi ne-am îndoi), măcar să-şi angajeze oameni mai bine pricepuţi în ale IT, nu de alta dar riscă să îşi piardă utilizatorii acestui sistem de poştă electronică.

Recomandările redacției