ineu2Ineul a avut punctaj de podium în ultimele patru etape ale turului, din care a luat 9 dintre cele 12 puncte puse în joc. Ultima victimă a zărăndanilor a fost o altă echipă din partea inferioară a clasamentului, pe care Georgiu și Fili­mon au trimis-o acasă cu mâna goală.
Ex. căpitanul Stănaia a rămas din nou pe bancă pentru o linie de mijloc muncitoare, cu Tomuț și Bilia la „închidere”. Filimon a început atacat ca la meciul cu UTA, însă după câteva minute, a făcut rocada cu Georgiu. Startul meciului e pe contre, cu vizitatorii ceva mai concreți în atac. Bak a reținut șutul cu pământul al lui Simcea, iar apoi Zdrențan a respins în ultimul moment din fața lui Miculete pregătit să reia în plasă din numai 6 metri. După o jumătate de oră, Ineul și-a pus ordine în idei și a avut o primă ocazie mare la șutul cu efect al lui Șulumberchean respins cu vârful degetelor, din vinclu, de Nicolae. Gorjenii au replicat prin reluarea lui Simcea la colțul lung, acolo unde a ajuns și Bak pentru a evita golul. Nu același lucru l-a reușit portarul vizitatorilor în minutul 35. Filimon a pătruns pe stânga, a întors balonul în centru, Georgiu a trecut din preluare de Dolcescu și a trimis cu latul piciorului stâng în plasă: 1-0. Nici Butoi nu l-a putut învinge pe Bak cu un nou șut de la distanță, pentru ca Robert Kocsis să nimerească bara de la 16 metri. Gazdele își puteau mări avantajul înainte de odihnă, dar Văcaru a respins peste tratransversală reluarea din apropiere a lui Șulumberchean, iar Fili­mon a trimis cu capul puțin pe lângă colțul lung.
Ca și în prima parte, debutul reprizei se joacă pe contre, cu mențiunea că oaspeții s-au descoperit din ce în ce mai mult. După ce Văcaru l-a (re)încălzit pe Bak cu o lovitură de cap, Filimon a finalizat greșit centrarea excelentă a lui Bilia și pasa filtrantă a lui Georgiu. La cealaltă poartă, Popescu a reluat peste după un corner, iar nou intratul Vava, cu un șut de la 8 metri, l-a făcut pe Bak să aibă intervenția me­ciului. Scăpați basma curată, zărăndanii au avut un final perfect de meci. Pro­fitând de spațiile din defensiva Științei, Filimon a făcut 2-0, dar nu înainte de a rata milimetric semilobul din 7 metri. În minutul 88, Purece a driblat pe dreapta, a pasat inspirat în mijlocul careului, de unde fostul fotbalist al Gloriei a trimis cu latul la colțul lung.  Cele trei puncte au adus multă bucurie în tabăra zărăndanilor, care merg în vacanță ceva mai liniștiți.
Formații:
Ineu: Bak – Zdrențan, Wild, Tudoroiu, Talapș – Bilia, Tomuț (76 Purece) – Kocsis (90 Boldizsar), Georgiu, Șulumberchean (58 Stănaia) – Filimon.
Turceni: Nicolae – Tudorache (80 Zamfir), B. Dolcescu, Văcaru, Mîinerici – Floroiou (57 Vava), Popescu,  Butoi, Gîlceavă (80 Olteanu) – Simcea, Miculete.
Arbitri: Dragoș Lunca – Gyuorko Torok, Csaba Antal (toți din Cluj). Observatori FRF: Dan Gabriel și Nicolae Tanasoglu (ambii din Timișoara)

Recomandările redacției