tatarVineri, Naționalul se încununa campioană de toamnă în seria a IV-a a Ligii a III-a, iar sâmbătă, conducerea clubului a și rezolvat situația fotbaliștilor indezirabili. Nu mai puțin de opt jucători s-au despărțit de Sebiș în condiții amiabile, „alb-albaștrii” urmând să aducă alți 4-5 fotbaliști până la reluarea pregătirilor pe 19 ianuarie.
„De data aceasta vrem să facem totul ca la carte și deja am făcut curățenia ce se impunea în lot. Tătar, Raț, Balint, Moise, Pintea, Pop, Boneta și Ganea nu mai sunt jucătorii noștri. Și-au primit la zi drepturile financiare, dar și actele în mână pentru a-și putea găsi din timp alte echipe. Unii dintre ei nu jucau nici la prima, nici la a doua echipă, era păcat să ne încurcăm reciproc. Le mulțumim pentru colaborare, dar noi trebuie să ne vedem de drumul și obiectivul nostru”, ne-a mărturisit Gheor­ghe Feieș, primarul orașului Sebiș și președinte de onoare al grupării de pe malul Crișului Alb.
Surprinde, oarecum, prezența pe lista neagră a lui Ionuț Tătar și Rajmond Balint. Ambii aveau pretenții de titular în debutul stagiunii, dar au terminat pe bancă turul. „Din păcate, Tătar a avut și probleme personale, dar nici nu s-a acomodat la Sebiș. Balint evoluează pe un post unde avem mai multe soluții, era păcat să-l ținem pe margine, atâta timp cât la vârsta sa ar trebui să aibă cât mai multe jocuri în picioare. De fapt, toți fotbaliștii la care am renunțat sunt tineri, iar principiul este același, imposibilitatea de a le oferi mai multe minute la nivelul Ligii a III-a. Trebuie să recunoaștem că am avut prea mulți fotbaliști tineri la obiectivul îndrăzneț pe care îl avem”, a punctat și Adrian Abrudean.
Antrenorul „alb-albaștrilor” spune că intenționează să înregimenteze rapid 4-5 fotbaliști de nivelul Ligii a II-a, pentru care s-au și început negocierile. „Nu-mi fac griji că vom intra în primăvară cu un lot de 21-22 fotbaliști,  atâta timp cât acesta este ridicat din punct de vedere calitativ. Va fi un retur scurt, mergem pe principiul calității, nu cantității”, a adăugat „Știli”.
Sebișul a intrat în vacanță până pe 18 ianuarie 2015, jucătorii primind și un program individual de pregătire.

Recomandările redacției