fila grevaGreva generală începută luni, la Filarmonica de Stat Arad de către sindicaliştii interpreţi continuă. Întrucât direcţiunea instituţiei nu a satisfăcut niciuna dintre cerinţele greviştilor, aceştia sunt hotărâţi să continuie greva, inclusiv mâine, joi, 27 noiembrie. Acest lucru presupune, conform hotărârii greviştilor, că artiştii nu vor susţine concertul simfonic programat a avea loc joi, concert condus de marele dirijor olandez, Arnold Arthur.

Liderul de sindicat Mihai Dogaru ne-a declarat, prin telefon: „Acum (miercuri, n. red.) sunt la Bucureşti. Tocmai vin de la ministerul de resort şi de la federaţia sindicală de profil. I-am informat pe toţi despre problemele de la Arad, inclusiv despre comportamentul cel puţin dezlânat al directorului Alin Văcean în relaţiile cu angajaţii, cu greviştii, chiar cu doi jurnalişti, pe care i-a jignit şi ameninţat. Mâine, joi suntem nevoiţi să anulăm primul concert simfonic din ultimii 30 de ani, din cauza lui Alin Văcean, primul director al Filarmonicii care generează acest lucru. Dirijorul concertului anulat, maestrul Arnold Arthur din Olanda a fost alături de grevişti, pe care i-a încurajat şi i-a aprobat în demersurile lor“.

Întâmplarea face ca tot joi, de la orele 14,00, să aibă loc la Primărie Şedinţa Consiliului Local Municipal în care vor fi dezbătute şi probleme ale Filarmonicii de Stat Arad. După cum spunea Mihai Dogaru, „Toţi greviştii vor fi prezenţi la această şedinţă de consiliu. Vom protesta şi acolo, în mod civilizat. Înaintea şedinţei, în faţa Primăriei artiştii instrumentişti vor cânta un miniconcert, tot în semn de protest“.

Se pare că relaţiile conflictuale dintre sindicalişti şi conducerea instituţiei se acutizează. Vom fi pe aproape, urmărind cu atenţie evoluţia lor.

 

Recomandările redacției