petschovsky-2014-uta-poliLa fel de elegant ca la premierea copiilor de la Cupa de Crăciun, Alexandru Boc și-a reunit amicii din Oradea pentru primul meci al Memorialului Iosif Petshovsky, UTA – FC Bihor.
Fostul internațional a intrat din primul minut și a coordonat defensiva trupei din Țara Crișurilor, al cărei efectiv complet i-a conținut pe Petre Țurcaș (împrumutat de la Timișoara) – Paul Popovici jr, Alexandru Boc, Viorel Vancea, Florin Gavrilă, Vasile Popa, Ion Abrudan, Ion Zare. La UTA, Mihai Țârlea, Sandu Gaica și Marius Grad au răspuns cu Gabi Mihaly – Imi Hirmler, Gheorghe Lazăr, Neluțu Ardelean, Raoul Burtea, Călin Mariș, Dan Stuparu.
În tribună, lângă Gyuri Vaczi, Gabor Biro, Christos Metskas, Viorel Sima, Gyuri Czako II, Dorel Cura, Mihai Jivan, Liviu Giurgiu, Iosif Lovasz, Ioan Pătrașcu și mulți vechi utiști, doi oaspeți de marcă: fostul mare arbitru și fotbalist al Bătrânei Doamne, Ioan Igna, dar și biho­reanul Paul Popovici, component al UTA-ei care juca în primăvara europeană în 1972. Preț de câteva minute, la sală a fost și Emanoil Gherghel, care trece ca un luptător peste o boală grea.
Începutul a fost precedat de un moment de reculegere în memoria utiștilor care s-au stins, dar și în amintirea arbitrului Codrin Ciocan.
Vancea, fără milă față de foștii colegi
Ex-utistul Vivi Vancea a deschis scorul, apoi Paul Popovici jr a făcut 0-2. Până la pauză, bihorenii au marcat din nou, prin Vancea, în timp ce portarul Țurcaș a fost erou în fața arădenilor, a apărat din toate pozițiile posibile. Goalkeeperul fost și la CFR Cluj nu s-a mulțumit doar cu spațiul dintre bare, și și-a făcut spectaculos simțită prezența și în câmp, în stil de portar sută la sută!
După pauză, UTA s-a jucat cu ocaziile, în timp ce Bihorul a marcat din nou, prin Vancea, 0-4. Arădenii
n-au abandonat și, după o combinație cu Burtea, Nelu Ardelean a făcut 1-4. Burtea a apărut după numai un minut în fața porții și a înscris pentru 2-4, dar, în timp ce alb-roșii căutau să se apropie și mai puternic, Vancea l-a lansat perfect pe Boc și scorul a devenit 2-5, rezultat final!
Belodedici, în tricoul UTA-ei!
Meciul doi i-a opus arădenilor pe cei de la Poli Timișoara. Aici, UTA i-a avut pe Gab Mihaly – Nicolae Mitu, Adi Ungur, Bebe Mitu, Dorel Toderaș, Ghiță Novac, Cornel Adolf și Codru Grădinariu. Și, mai ales, Miodrag Belodedici, invitat special și achiziție de ultimă oră la arădeni!
Țurcaș și-a păstrat locul în poartă, iar pentru Poli, în teren, au fost: Iosif Rotariu, Octavian Popescu, Marcel Băban, Octavian Roșca și Romulus Buia.
Înainte de primul fluier al lui Ovidiu Hațegan și Marcel Vida, Gyuri Vaczi a avut un cadou din suflet pentru Kassandra, fetița lui Iosif Rotariu.
Aradul a deschis scorul în vechiul derby prin Adrian Ungur, apoi Ghiță Novac a avut bucuria să facă 2-0 din pasa lui Belodedici. „Căprioara” a continuat show-ul și i-a desprins pe utiști la 3-0, iar Nicolae Mitu a scris concluzia primei reprize din assistul ca pe vremuri al lui Bebe Mitu, 4-0.
Recitalul a continuat și-n partea a doua cu un nou gol al lui Ungur, după care a concretizat și Poli prin Rotariu și Buia, 5-2. Spre final, Poli a remontat încă o dată, la o nouă reușită a lui Rotariu, 5-3, dar UTA a închis conturile după o combinație superbă pe care a finalizat-o Grădinariu, la ultima fază, 6-3.
Cortina a căzut, lăsându-le tuturor amintirea unei după-amieze superbe, dedicate amintirii marelui Petschovsky.

Recomandările redacției