diplome[1]De curând Asociația Arad Capitală Europeană a Culturii 2021 a oferit diplome de             recunoaștere și recunoștință acelor persona­lități care și-au adus aportul la înființarea Festivalului Internațional de Teatru Clasic, manifestare ajunsă anul acesta la cea de-a XX-a ediție și recunoscută ca fiind un reper în viața culturală arădeană.
Evenimentul a avut loc în deschiderea spectacolului „Scrisoarea” de la Teatrul Național I. L Caragiale din București în regia lui Horațiu Mălăele.
Cu această ocazie, Florin Didilescu, pre­ședintele Asociației Arad Capitală Europeană a Culturii 2021 a ținut un scurt discurs.
Domnia sa s-a referit la faptul că asociația își propune să dezvolte un proiect care să integreze toate inițiativele și valorile locale.
Diplomele au fost înmânate de Andrei Ando, directorul executiv al Asociației Arad Capitală Europeană a Culturii 2021.
A fost distinsă Lizica Mihuț, în calitate de critic de teatru, pentru contribuția adusă istoriei teatrului transilvănean și arădean în lucrări cuprinzând nu mai puțin de 3.000 de pagini și publicate de prestigioasa Editură a Academiei Române din București. Ovidiu Cornea, cel care a îndeplinit funcția de director al instituției teatrale arădene timp de 19 ani și unul dintre membrii fondatori ai Festivalului Internațional de Teatru Clasic s-a numărat de asemenea printre cei cărora li      s-au acordat diplome.
Au fost premiați în absență, urmând ca diplomele să le fie expediate, omul de cultură Alexa Visarion și președintele Consiliului Județean Arad, instituție care a finanțat prima ediție a manifestării, domnul Dan Ivan.

Recomandările redacției