targ

În cadrul târgului au fost date şi premii

Consiliul Local al municipiului Arad şi Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară au marcat, miercuri, Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilități printr-o expoziție pavilionară cu produsele realizate de persoane cu dizabilități.

Beneficiarii DDAC care sunt persoane cu dizabilități, respectiv tinerii din Căminul social și tinerii din cadrul Atelierului CREATIV, dar și alte persoane din cadrul ONG-urilor cu care DDAC colaborează au realizat diferite obiecte decorative care au fost expuse în cadrul târgului.

Aceştia au beneficiat de pachete reprezentând premii de participare la eveniment.

În fiecare an, în 3 decembrie, este marcată în toată lumea Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi.

Data a fost stabilită în 1992 de Adunarea Generală a ONU, pentru a motiva populaţia să înţeleagă efectele dizabilităţilor şi pentru a combate discriminarea. ONU doreşte ca întreaga lume să devină mai responsabilă în ceea ce priveşte integrarea persoanelor cu dizabilităţi in societate, în speranţa că din ce în ce mai mulţi dintre noi vor înţelege valoarea pe care persoanele cu handicap o adaugă diversităţii acestei lumi.

Prin evenimentele dedicate acestei zile se încearcă sensibilizarea opiniei publice cu privire la avantajele integrării persoanelor cu dizabilităţi în fiecare aspect al vieţii politice, sociale, economice şi culturale.

Recomandările redacției