Afis AMIFRANCunoscuta trupă arădeană de  teatru licean francofon AMIFRAN va face în aceste zile o deplasare la Moscova, după cum ne precizează profesorul Florin Didilescu, directorul Bibliotecii Județene „A. D. Xenopol“, fondatorul, inima și sufletul AMIFRAN.
Continuând o tradiție de peste 10 ani, trupa va participa, în perioada 4-10 decembrie la cea de a XIX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Francofon „MASKI“, organizat de Clubul Francez din Mos­cova. Ediția 2014 reunește, pe lângă trupe din Moscova, Sankt Peters­burg, Smolensk și Mitiși, echipe din Canada și Franța. „Programul cuprinde spectacole, dezbateri, ateliere, un spectacol al atelierelor, concerte de muzică francofonă susținute de soliști din Elveția și Congo, un recital de poezie algeriană, o expoziție foto cu tema «Orașul meu». Noutatea acestei ediții o reprezintă «Jocurile moscovite», un concurs de orientare prin Capitala Rusiei, o foarte originală invitație de a descoperi  orașul și istoria lui. Trupa AMIFRAN, formată din Patricia Batki și Eduard Horvath de la CN Moise Nicoară, Daniel Ștef de la Colegiul Economic, cărora li s-a alăturat mai vechiul amifran Nic Furnică, va prezenta spectacolul «La petite ONU» de Jean-Michel Ribes, o farsă modernă care tratează, în cheie parodică, o problemă de maximă actualitate: conflictele care macină cuplurile din ziua de azi“ preciza profesorul Didilescu.
În plus, sejurul trupei va fi prelungit cu două zile din al căror program nu vor lipsi vizitarea unor muzee celebre și vizionarea unui spectacol de teatru.     (F.B.)

Recomandările redacției