frontiera

O minoră care a încercat să treacă ilegal frontiera, folosindu-se  de un document de călătorie aparţinând altei persoane, a fost depistată de poliţiştii de frontieră.

În data de 10.12.2014, în jurul orelor 02.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasageră într-un autoturism marca Renault Espace condus de un român, o tânără care s-a legitimat cu o carte de identitatea românească.

La controlul de frontieră, poliţiştii de frontieră arădeni au sesizat deosebiri de fizionomie între persoana în cauză şi cea din fotografie, motiv pentru care a fost condusă la sediul P.F. pentru cercetări. Astfel, s-a stabilit că tânăra nu este aceeaşi persoană cu posesoarea de drept a documentului, ci o minora în vârstă de 17 ani.

Minora a recunoscut că documentul aparţine unei persoane pe care a întâlnit-o în gara CFR Arad şi căreia i-a dat suma de 200 de lei contra documentului şi că a recurs la aceasta metodă deoarece vroia să ajungă în Franţa, dar nu avea acordul parintilor pentru aceasta calatorie.

„Poliţiştii de frontieră arădeni s-au sesizat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.

Recomandările redacției