gala.djst2014Pentru al doilea an, sala de șe­dințe a Consiliului Județean Arad a fost gazda Galei Sportivilor Arădeni organizată de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret. În rolul gazdelor au fost președintele CJA, Nicolae Ioțcu, Dan Cuedan, directorul DJST, Paul Parta, inspector de specialitate la IȘJ, dar și Marin Lupaș, fostul președinte al UTA-ei, actual consilier local cu multe inițiative în domeniul sportului.
Totul a început cu un frumos program de colinde, urmat de discursul lui Dan Cuedan, care i-a feli­citat pe toți performerii anului 2014, dar a ținut să-i mulțumească și instituției conduse de Nicolae Ioțcu pentru parteneriatul început anul trecut.
S-au acordat mai multe tipuri de premii, după cum urmează:
De recunoaștere:
l Olivia Cîmpian (CNS Cetate Deva, gimnastică)
l Adrian Holhoş şi Moisă Abrudan (CS Fan Arad, volei pe plajă)
l Daniela Dodean (CSM Arad, tenis de masă).
Copii și juniori:
l gimnastele CSM-ului: Sonia Ichim, Daria Berar, Iulia Berar, Cristina Vesa, Iana Lupşa
l cicliştii Alexadru Hritcu, Ciprian Ursuleac (CS Voinţa)
l halterofilii Sebastian Călugăreanu, Luciana Condurache şi Adelina Vizitiu (toţi de la CSM Arad)
l David Nagy (CSM Arad, judo)
l Alexandru Petrovici (LPS Arad, judo)
l Patrik Kugelman (CSM Arad, înot)
l Grațian Vrăbieș (CSM Arad, pistol)
Tinere speranțe
l atleţii Raul Rusu şi Andrei Gag (ambii de la CSM Arad)
l Casian Codrean (CSM Arad, pistol)
l Bogdan David (Şah Club Vados)
l Casandra Rusniac (CSM Arad, judo)
l Luca Kunszabo (LPS Arad, judo)
l Adrian Lingurar (CSM Arad).
Premii au mers și la speranțele europene: luptătorul Mihai Mihuţ, de la CS Astra Arad, atleta Mădălina Florea, de la CSU Aurel Vlaicu Arad şi înotătorii Gabriel Sonoc şi Alexandru Fărcuţiu, ambii de la LPS Arad.
Același Top 3
Podiumul de joi seara, de la Gala organizată de Primărie, s-a respectat și la evenimentul organizat de DJST. A existat însă o mențiune înainte ca performerii să-și ia premiile, aceea că halterofilul Florin Vizitiu și jucătoarea de tenis de masă Bernadett Balint, ambii de la CSM Arad, au obținut rezultate remarcante la sporturi olimpice, în timp ce Marius Petruse a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului mondial în cadrul unui sport neolim­pic. În tandem cu Bianca Bencze, arădeanul a devenit campion mondial la gimnastică aerobică.
În încheierea festivtății de la sediul CJA s-au acordat diplome pentru antrenorii arădeni cu cele mai bune rezultate în anul 2014, cum ar fi Adrian Jigău, Spiridon Stanciu, Ramona Haidu, Ovidiu Șerban, Ion Vasilescu, Arpad Nagy, Ștefan Gog, Ioan Coste sau Matei Peloc.

Recomandările redacției