10615469_942585242432247_8229270976872819064_nAsociaţia Tineretului ONU din România – Filiala Timişoara a organizat în data de 10 decembrie 2014 evenimentul „R.UN together“. Proiectul s-a desfăşurat într-un spaţiu formal, locaţia fiind DJ Studio, Timişoera. Participanţii au fost studenţi timişoreni interesaţi în mod deosebit de tema proiectului: împlinirea a 59 de ani de la aderarea României la ONU.
Dorinţa României de a face parte din Organizaţia Naţiunilor Unite a fost exprimată încă din anul 1946, aderarea realizându-se pe data de 14 decembrie 1955. În cinstea aniversării celor 59 de ani de când România şi Naţiunile Unite lucrează împreună („R.UN together“) membrii Asociaţiei Tineretul ONU din România – Filila Timişoara au pregătit un mic discurs despre evoluţia ţării noastre în cadrul ONU organizând de asemenea vizionarea documentarului „Dirty Wars“. Documentarul îşi propune să prezinte expediţia jurnalistului de investigaţie american Jeremy Scahill din zonele de conflict din Afghanistan, Yemen şi Somalia.
Deosebit de intrigat, documentarul, prezentat nu accidental chiar pe data de 10 decembrie – Ziua Internaţională a Drepturilor Omului, a ajutat la atingerea scopului evenimentului prin evidenţierea importanţei implicării Organizaţiei Naţiunilor Unite în zonele de conflict de pe mapamond pentru a asigura respectarea drepturilor omului şi nu numai. „R.UN together“ este unul dintre cele mai importante evenimente organizate aual de către membrii Asociaţiei Tineretului ONU din România – Filiala Timişoara, care au ca scop familiarizarea tinerilor cu principiile şi valorile ONU prin implicarea directă a acestora apelând la conferinţe , seminarii, grupuri de lucru, acţiuni caritabile şi traininguri cu subiecte diferite.

Recomandările redacției