emanuel copilasAsociaţia Tineretul ONU din România – Filiala Timişoara a organizat în data de 11 decembrie 2014 evenimentul „Seminar de informare: 25 de ani de la căderea comunismului“. Proiectul s-a desfăşurat în cadrul UVT, sala 706B.
Participanţii au fost studenţi şi masteranzi timişoreni ai Facultăţii de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării şi nu numai. Asociaţia Tineretul ONU din România – Filiala Timişoara a pregătit această sesiune specială de prelegeri ca motiv de rememorare a evenimentelor întâmplate în decembrie în municipiul Timişoara şi în ţară în urmă cu 25 de ani. Prelegerile au fost ţinute de către domnul profesor Emanuel Copilaş, care a vorbit studenţilor despre teoria politică a comunismului, dezvăluind celor prezenţi câteva informaţii dobândite în urma propriilor cercetări realizate de-a lungul timpului. Domnişoara doctorand Emanuela Gârboi a prezentat pe scurt impactul factorului religios în perioada regimului comunist, relizând la final, împreună cu studenţii, o analiză şi o comparaţie a comportamentului acestui factor în timpul perioadei comuniste şi în prezent.
În încheierea evenimentului studenţii au vizionat un documentar realizat în jurul memorabilei zile de 25 decembrie 1989, evenimentul încheindu-se cu scurte comentarii analitice ale tinerilor entuziasmaţi şi cu mulţumirile organizatorilor.

Recomandările redacției