Moscova 1

Bucuria recunoașterii internaționale se citește pe chipurile la tinerilor la festivitatea de premiere

Așa cum era de așteptat, ținând cont de frumosul ei palmares, trupa arădeană de teatru licean francofon AMIFRAN s-a întors de la Moscova încununată de succes. În capitala Rusiei, tinerii artiști au participat la cea de a XIX a ediție a Festivalului Internațional MASKI unde au fost înscrise în festival 10 trupe din Rusia și câte una din Canada, Franța și România.

Trupa liceeană a fost pe placul publicului moscovit, primind și un premiu specific, după cum ne-a relatat profesorul Florin Didilescu, directorul Bibliotecii Județene „A. D. Xenopol“, fondatorul, inima și sufletul AMIFRAN.Moscova 2

„Premiul atribuit, anul acesta, «amifranilor» arădeni – echivalent al marelui premiu al festivalului, care se acordă de către spectatori prin vot celui mai apreciat spectacol intitulat chiar «Premiul publicului» – a fost primit pentru spectacolul cu piesa «La petite ONU» de Jean-Michel Ribes. Amifranii nu sunt  pentru prima dată laureați ai festivalului MASKI: generația 2003 a fost premiată pentru «Ruy Blas» după Victor Hugo, generația 2008, pentru «La belle et la bête chantent le blues», generația 2011, pentru «Au revoir, à la prochaine». Se cuvin felicitări Patriciei Batki, lui Daniel Ștef, lui Nicolae Furnică și lui Edward Horvath“ a încheiat descrierea pe scurt a participării tinerilor artiști arădeni la festivalul internațional moscovit.

 

 

 

 

Recomandările redacției