voleiPrintre premianții galei Direcției Județene de Sport și Tineret s-a numărat și președintele clubului de Volei Fan Arad, Ștefan Gog, lucru ce l-a nemulțumit pe „creierul” celeilalte grupări sportive cu mingea la fileu. Iată ce a avut profesorul Sabău de spus într-un comunicat pe care îl redăm în întregime:
„Inițial am vrut să trec cu vederea și în acest an întâmplarea de acest gen. Apoi mi-am dat seama că aș fi un laș și aș călca în picioare munca băieților mei, sutele de ore de antrenamente și nu în ultimul rând rezultatele lor. Adică: în 2009 locul 3, în 2010 campioni națio­nali la cadeți și vicecampioni la juniori; în 2012 campioane balcanice la categoria sub 20 de ani, campioane naționale la junioare și vicecampioane la cadete, campioni naționali la juniori și vicecampioni la cadeți; în 2013 campioane naționale la junioare și vicecampioni la juniori iar în 2014 campioni la juniori și vicecampioni la cadeți.
Acestea sunt titlurile obținute la volei de plajă de sportivii UVVG Pro­Volei Arad în ultimii 5 ani de activitate: 1 titlu balcanic, 5 titluri naționale, 5 titluri de vicecampioni și un loc 3. nu am pus la socoteală locurile de la 4 în jos.
Amărăciunea mea vine de la faptul că cei ce întocmesc clasamentele la sfârșitul fiecărui an, nu au avut bunăvoința de a ne enumera și pe noi pe locul 100 sau mai jos în acest clasament. Îmi permit să pun doar o întrebare: Cam ce rezultate ar trebui să obținem domilor pentru a intra și noi în grațiile dumneavoastră?
Aceeași întrebare o adresez și Direcției Județene de Tineret și Sport, instituție care numai ea știe criteriile după care întocmește clasamentele și acordă premiile… Ultimul exemplu în materie de competență de acest fel
l-au oferit azi la Gala Laureaților DJST pe 2014 când au premiat locul 2 la volei pe plajă seniori (echipă formată din doi orădeni) deși pe locul 1 s-a clasat un sportiv de la CSM Arad, Ma­rius Mascovits, care nici măcar nu a fost invitat acolo. Care este menirea acestei instituții? Care sunt criteriile de acordare a acestor premii? Ce motivație au sportivii pentru a se pregăti să câștige când se premiază locul 2?
Să fiu bine înțeles, nu contest competența niciunui salariat al acestor instituții, dar fără să vrei parcă îți pui niște întrebări și cauți un răspuns logic la ele: eu fiind chiar cel vinovat n-am putut să nu mi le pun.
În rest eu şi sportivii clubului ne vom pregăti cu și mai multă îndârjire, sperăm în rezultate și mai bune sau măcar la fel de bune și cine știe poate unii își vor lua ochelarii de cal de la ochi.
Vă doresc tuturor Sărbători fericite, sănătate și La mulți ani !”
Cu stimă, președintele
CS ProVolei Arad,
profesor Radu Sabău

Recomandările redacției