ceremonii

Manifestările vor începe pe 21 de cembrie

La 25 de ani de la Revoluţia din 1989, la Arad vor fi organizate manifestări de comemorare, în mai multe locaţii din municipiu.

 

Astfel, pe 21 decembrie, programul va începe la ora 7.38, la fosta fabrică de orologerie, unde momentul începerii Revoluţiei la Arad va fi marcat prin depuneri de coroane şi o slujbă religioasă. Ceremonia va continua la ora 8.40 la Biserica Paraclisul Martirilor – Arad, Piaţa UTA, cu o slujbă de pomenire

 

Ceremonialul va continua la ora 9.00, la Troiţa Eroilor din cimitirul Eternitatea, la 9.30, la Crucea Eroilor din Piaţa Revoluţiei şi la ora 18:00, la Monumentul Eroilor – Arad, în Piaţa Revoluţiei.

A doua zi, pe data de 22 decembrie, ceremonia va începe la ora 11.00, în Piaţa Revoluţiei, la Monumentul Eroilor.

 

La manifestare vor fi prezenţi reprezentanţi ai asociaţiilor de revoluţionari, ai administraţiei locale şi judeţene şi instituţiilor publice, ai partidelor politice, precum şi arădeni doritori să participe la ceremonial.

 

La ora 12.00 vor avea loc acţiuni la sediul IPJ Arad, mai apoi, peste o oră, la Garnizoana Arad din Subcetate, iar la ora 14.00, la Monumentul Eroilor din Făt – Frumos.

 

Seria acţiunilor de omagiere a eroilor din Decembrie 1989 se va încheia pe data de 23, cu un ceremonial la mondumentul Toth Sandor, podul Decebal, de la ora 12.00.

 

Recomandările redacției