petruseMeritele gimnastului de aerobic Marius Petruse, dar și al antrenoarei sale, Ramona Haidu, sau a președintelui CS UAV Arad, Ovidiu Șerban, au fost recunoscute de instituțiile arădene ce au întocmit topurile acestui final de an. Campion mondial la Cancun (Mexic), alături de Bianca Bencze, în proba de dublu mixt, Petruse a fost desemnat cel mai bun sportiv al județului nostru, atât în viziunea Primăriei, cât și al Direcției Județene de Sport și Tineret.
„Sunt deja de mai mulți ani în acest top al celor mai buni sportivi ai Aradului, așa că nu sunt neapărat surprins de acest prim loc. În schimb, sunt onorat. Am muncit foarte mult, iar rezultatele cred că reflectă acest lucru. A fost destul de greu în Mexic, fiindcă acolo s-a adunat elita mondială și orice mică greșeală te costa totul. La echipe puteam să obținem mai mult, dar Franța a venit cu exerciții mai bune față de noi. Una peste alta, a fost bine”, a spus arădeanul, vorbind aici și despre medalia de argint obținută cu echipa României tot în Mexic.
Petruse nu a uitat să-i mulțumească și partenerei sale. „E bineînțeles și meritul Biancăi Bencze, jumătate din el, practic. Vă dați seama că oricine greșea dintre noi, nu mai vorbeam acum despre acest titlu mondial. Dar, ne simțim și completăm la perfecție, având în vedere că formăm o echipă de ani buni de zile, de la juniori”, a adăugat gimnastul.
Întrebat dacă a avut oferte de a activa la un alt club din țară sau străinătate, așa cum se practică în alte sporturi Marius Petruse a adăugat: „La gimnastică aerobică nu se fac duble legitimări sau transferuri la cluburi din străinătate. Trebuie să te muți în țara respectivă dacă vrei să evoluezi peste hotare”.

Recomandările redacției