asma

Consultaţiile au avut loc în incinta unui complex comercial

Asociaţia Studenţilor Medicinişti Arădeni (A.S.M.A.), condusă de asist. univ. drd. Sebastian Popescu, a desfăşurat, la sfârşitul săptămânii trecute, o acţiune de prevenţie şi profilaxie în incinta unui mall din Arad cu ocazia Zilei Sănătăţii, oferind astfel arădenilor ocazia  de a beneficia de consultaţii gratuite. Consultaţiile au constat în determinarea indicelui de masă corporală, determinarea nivelului de grăsime din corp, a tensiunii arteriale,  a pulsului, a saturaţiei oxigenului din sânge şi a glicemiei. La această acţiune, coordonată de Ionel Nati, student la medicina şi membru A.S.M.A., au luat parte studenţii medicinişti arădeni de la Universitatea „Vasile Goldiş”, membrii A.S.M.A.

Studenţii s-au declarat foarte încântaţi de această acţiune de prevenţie, în special prin faptul ca pot intra in contact direct cu pacienţii înca din primii ani de facultate. Totodata pacienţii au spus că astfel de acţiuni sunt bine venite, in special pentru cei care nu au timp pentru analize periodice sau sunt mai ignoranţi când vine vorba de analize.

Pentru al patrulea an consecutiv preşedintele asociatiei, asist. univ. drd. Sebastian Popescu şi Asociaţia Studenţilor Medicinişti Aradeni au fost nominalizaţi pentru activitatea desfăşurată în 2014 la Gala Naţională a Voluntarilor ce a avut loc la Bucureşti. Anul trecut, în cadrul aceleiaşi gale, A.S.M.A. a obţinut locul al treilea. Mottoul asociaţiei este „Să previi e mult mai uşor decât să tratezi”. Pe acest principiu asociaţia organizează astfel de acţiuni de prevenţie pentru a le oferii oamenior posibilitatea de a-şi verifica gratuit starea de sănătate prin aceste investigaţii de bază. În ultimii ani peste 15.000 de pacienţi au beneficiat gratuit de proiectele semnate A.S.M.A.

Radu Tulbure

 

 

 

 

 

Recomandările redacției