20141217_104824

Cea mai frumoasă lecție pe care adulții o pot da copiilor este lecția generozității. Asemenea lecție a fost și Târgul de Crăciun organizat la Școala Gimnazială Aurel Vlaicu din Arad, în 17 decembrie 2014.

În această acțiune au fost implicați aproape toți elevii, părinții și profesorii școlii, convinși fiind că gestul lor mic înseamnă foarte mult pentru semenii lor, mai puțin norocoși. Cu această ocazie s-au valorificat, într-un cadru organizat, obiecte confecționate de elevi la orele de Educație plastică și Educație tehnologică. Astfel, hârtia, cartonul, paietele, beteala, mărgelele, lâna, globurile vechi, conurile și crenguțele de brad, au fost cu dibăcie tăiate, asamblate, decupate, lipite, obținându-se obiecte decorative minunate. Unii părinți, în dărnicia lor nemăsurată, au îndulcit atmosfera cu prăjituri delicioase. Apoi au fost puse la încercare competențele antreprenoriale și sociale ale elevilor, pentru că toate obiectele au fost vândute, iar veniturile obținute vor fi donate în scop caritabil, în preajma sărătorilor.

Nu este singura activitate de acest gen, nu este prima și nici ultima, pentru că la această școală se învață nu numai înmulțirea, substantivul …și de unde izvorăște Dunărea, ci și că a dărui înseamnă a primi.

Recomandările redacției