Infracţiuni în trafic

Două persoane care au săvârşit infracţiuni rutiere au fost depistate în trafic. Poliţiştii Secției nr. 1 de Poliție au oprit în trafic pe Calea Aurel Vlaicu un bărbat care conducea un autoturism marca Opel Calibra. La testarea cu aparatul etilotest, a rezultat că acesta avea  o alcoolemie de 0,85 g/ml, alcool pur în aerul expirat.  Conform procedurilor, conducătorul autoturismului a fost condus la Spitalul Clinic Județean Arad în vederea recoltării de probe biologice care să stabilească nivelul exact al alcoolemiei. Poliţiştii de ordine publică au depistat în trafic un bărbat de 27 ani, din Arad, care a condus un  autoturism marca Mercedes având dreptul de a conduce suspendat. În ambele situaţii au fost  întocmite acte premergătoare pentru infracțiuni la regimul circulaţiei rutiere.

 

Evaziune fiscală

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Elena Popa, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.Din probatoriu a rezultat că aceasta,  în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din  Arad, în  2007 –2009, a dispus plata către angajaţii societăţii de sume suplimentare de bani faţă de  cele nominalizate în contractele de muncă, fără a înregistra aceste sume în evidenţele contabile şi fără a plăti impozitele datorate bugetului de stat, fiind cauzat un prejudiciu în valoare de 55.597 de lei. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Arad.

 

Vitezomani amendaţi

Poliţiştii rutieri au efectuat atât  în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 190 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 82.000 de lei.  Dintre acestea,  145 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 9 permise de conducere şi 11 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției