manifestari

Ceremonialul de omagiere a eroilor din Decembrie 1989 a început cu refacerea drumului parcurs de manifestanți, pe 21 Decembrie. S-a pornit de la Orologerie – locul unde s-a aprins flacăra Revoluției la Arad după care s-a trecut pe la Strungul, Biserica Paraclisul Martirilor din Piaţa UTA, Troiţa Eroilor din cimitirul Eternitatea, până la Crucea Martirilor din fața Primăriei. În piața UTA s-a ținut o slujbă religioasă, și de asemenea, la Crucea Martirilor din fața Palatului Administrativ.

Aici, Valentin Voicilă a citit numele celor care și-au pierdut viața acum 25 de ani, la Arad, după care, s-a ținut un Te Deum – oficiat de ÎPS Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului și PC Părinte Simion Mladin. S-au depus jerbe și s-au aprins lumânări în memoria eroilor.

Luni, la ora 11:00, în Piaţa Revoluţiei, la Monumentul Eroilor se va ține o ceremonie solemnă cu participarea asociaţiilor de revoluţionari, reprezentanților autorităţilor și instituțiilor publice, reprezentanților bisericii, partide politice, ONG-uri precum și a arădenilor interesați.

Recomandările redacției