A condus alături de Bachus

Un bărbat care conducea un autoturism în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost depistat de poliţiştii rutieri. Bărbatul în vârstă de 50 ani, din Şimand, conducea pe raza localităţii un autoturism marca Dacia, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat că avea o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurilor în vigoare, bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, iar pe numele acestuia s-au întocmit acte premergătoare pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având alcoolemia peste limita legală.

 

 

Prinse furând din magazine

Două femei au fost prinse în flagrant, în timp ce sustrăgeau din magazine. Poliţiştii Secției nr. 1 de Poliție cercetează o femeie în vârstă de 24 de ani din judeţul Bihor, care a  fost prinsă în flagrant, în timp ce a sustras dintr-un supermarket, 10 bucăți de cașcaval Rucăr, în valoare de 214,90 lei. Poliţiştii de la Poliția orașului Ineu cercetează o femeie în vârstă de 40 ani, din Chereluş, care a fost prinsă în flagrant,  în timp ce a sustras dulciuri dintr-un magazin. Pe numele celor două femei au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru furt.

 

Permise reţinute

Poliţiştii rutieri au efectuat atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 165 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 62 .000 de lei.  Dintre acestea, 105 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 4 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției