lansare

În  cadrul manifestărilor dedicate împlicării unui sfert de veac de la Revoluţia Română din Decenmbrie 1989, în Sala Oglinzilor de la Cercul Militar Arad a avut loc, joi, 18 decembrie, în prezenţa membrilor Filialei „Ziridava“ Arad a ANCM „Alexandru Ioan Cuza“ şi a membrilor Filialei Arad a Ligii Scriitorilor Români, lansarea volumului „Batalioane arădene la Timişoara“ scris de un grup de ofiţeri arădeni: g-ral mr. (r.) Vasile Ionel Heredea, lt. col. (rtg.) Alexandru Ioan Chiş şi col. (rtg.)Horea Gana – împreună cu publicistul arădean Emil Şimăndan.

Invitat de onoare a fost liderul Revoluţiei din Decembrie 1989 de la Arad, actorul Valentin Voicilă.

Despre carte şi rolul pe care l-a avut armata din Arad  în timpul evenimentelor din decembrie 1989 au vorbit cei patru autori, iar invitatul de onoare, Valentin Voicilă, a răspuns în alocuţiunea sa, unor întrebări adresate de participanţi, precizând, de asemenea, rolul pe care l-a avut de „mediator“ între manifestanţi şi comandanţii militari de a nu deschide focul asupra civililor din faţa fostului sediu al Comitetului Judeţean Arad al P.C.R.

Cu prilejul acestei lansări de carte s-a prezentat şi ultimul număr al Revistei „Stindard“ dedicat împlinirii a 100 de ani de la declanşarea Primului Război Mondial şi a 25 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989.

Din partea Filialei „Ioan Slavici din Arad a Ligii Scriitorilor Români a rostit o alocuţiune poeta Florica Ranta Cândea, după care a urmat o sesiune de autografe din partea celor patru autori.

Recomandările redacției