ambulatoriu[1]

Serviciile de consultanță sunt esențiale pentru derularea proiectului

Consiliul Județean caută o firmă care să ofere servicii de consultanță la proiectul „Ambulatorul integrat din structura Spitalului Județean de Urgență Arad“.

După ce, în vară a fost parafat contractul de finanţare pentru punerea la punct a ambulatoriului integrat al Spitalului Judeţean, la CJA s-a lansat în luna noiembrie proiectul „Ambulatoriul integrat din structura spitalului clinic județean de urgență Arad-reabilitare/modernizare,dezvoltare și echipare cu aparatură de specialitate”.

Acest proiect gândit, de fapt din 2010,  se ridică la o sumă de 34.757.734, 44 de lei- adică 7.906.493, 13 euro-, din care 25.499.998, 71 de lei- 5.800.595, 69 euro- reprezintă finanţare nerambursabilă din bani europeni.

Proiectul derulat pe o perioadă de 16 luni, va determina o creştere a calităţii actului medical, o scădere a numărului de pacienţi redirecţionaţi către alte unităţi medicale, precum şi a timpului necesar pentru diagnosticare şi tratament, şi extinderea gamei de servicii medicale furnizate de ambulatoriul Spitalului Judeţean.

În proiect va realiza reabilitarea ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad şi dotarea acestuia cu echipamente performante, ceea ce va conduce la îmbunătățirea calității serviciilor medicale, la creșterea calității vieții, continuarea reformei în sistemul sanitar şi, pe termen lung, la apropierea de indicatorii de sănătate şi demografici de peste graniţă.

Suprafaţa desfăşurată asupra căreia se vor face investițiile: 2.609,71 de metri pătraţi. În proiect este urmărită realizarea unor cabinete integrate pentru secţiile de Cardiologie, Boli Interne, Gastroenterologie, ORL, Pediatrie şi pentru Laboratorul de imagistică din cadrul Policlinicii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Lucările se vor derula etapizat, astfel încât să nu fie afectată derularea activităţii medicale.

Pacienții nu vor mai trebui transportatați în alte locuri pentru investigaţii întrucît cu noua aparatură aparatură se va putea pune un diagnostic foarte rapid și exact. Vor fi realizate cabinete integrate în secţiile spitalului, respectiv ambulatoriu integrat, cardiologie, gastro enterologie, boli interne, oftalmologie, ORL, pediatrie, laborator de imagistică.

În prezent, administrația vrea să contracteze servicii de consultanță pentru implementarea acestui proiect. O sumă de 62.000 de lei este pusă la bătaie pentru aceste servicii, licitația pentru atribuire urmând să fie finalizată în luna ianuarie a anului viitor.

Recomandările redacției