copii2

Părăsiţi de mamă şi rămaşi fără tată, care a murit, doi adolescenţi din Semlac, au învăţat să se gospodărească singuri.

Copiii, el în vîrstă de 17 ani şi sora lui, de 15, cresc animale in gospodarie, isi fac de mancare si muncesc cu ziua, prin sat, pentru a putea să trăiască decent.

Catalin şi Roxana au fost părăsiţi de mamă pe când băiatul avea 11 ani, iar sora lui 8. Au fost crescuţi de tată, până în urmă cu jumătate de an, când bărbatul a decedat. Rămaşi singuri pe lume, adolescenţii nu s-au dat bătuţi şi au continuat să muncească şi să se îngrijească de gospodărie.

 Mama lor s-a întors la ei, cu gândul să vândă casa, dar copiii i-au transmis că nu vor să plece în altă parte, aşa că femeia s-a lăsat înduplecată şi a plecat, din nou. S-a intors acum, înainte de sărbători, când copiii au tăiat porcul.

 Politiştii arădeni, care au aflat de drama lor, le-au sărit în ajutor, de mai multe ori. Vecinii i-au ajutat şi ei, cum au putut, iar tatăl lor a murit, dar cu toate acestea, cei doi adolescenşi, un băiat de 17 ani şi sora lui de 15 au reuşit să se gospodăreasca singuri.

Povestea lui Catalin şi a Roxanei este emoţionantă. „Acuma ce fac de mâncare, fierb carne pentru salata de beuf, pun apă, carne şi sare, apoi pun morcovii. Doar 15 ani am”, a spus fetiţa. „Aici sunt animalele, am trei găini, aici sunt purceii, aceştia anul ăsta i-am cumpărat, cu 5 milioane perechea, cand erau mai mici”.

 Copiii au primit un cadou de Crăciun din partea poliţiştilor arădeni

Am aflat despre situaţia copiilor şi am dorit să-i sprijinim acum, de Crăciun, este încurajator faptul ca cei doi copii au reuşit să se gospodărească”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Ovidiu Liber.

„Sunt doi copii orfani, tatăl lor a murit, au rămas fără sprijin, mama era plecată de 6 ani, s-a intors dar nu e stabilă. Acum s-a intors, de sărbători, dar au nevoie de ajutor, să se ajute şi ei, încercăm sa facem tot ce e posibil. Sunt doi copii care nu au la ora actuală niciun venit”, a declarat Letiţia Stoian, primar Semlac.

„Am plecat când a avut baiatul meu 11 ani şi acuma m-am întors, cand a murit tatăl, ramân acum. Nu am vrut să vând casa. Au făcut 8 clase amândoi şi un vor să meargă la şcoală, tatal lor a fost beţiv, eu nu am fost lânga ei. Îmi pare rău acum”, a spus Ramona Oprea, mama copiilor.

Cristian Cotuna

Recomandările redacției