primaria Bata ninsaLa Bata s-a ținut ieri ultima ședință de Consiliu Local a acestui an. Ședința a avut doar patru puncte pe ordinea de zi. Dacă două au reglementat desfășurarea în legalitate a ședinței, celelalte două au fost de interes general. Unul a făcut referire la stabilirea nivelului taxelor și impozitelor locale iar al doilea a făcut referire la ajutoarele de lemne.
„La ultima ședință de Consiliu Local a acestui an s-a hotă­rât în unanimitate ca în anul 2015 să fie menținut același nivel al taxelor și impozitelor locale ca în 2014. Aceasta cu condiția ca de la nivel central să nu fie emise acte normative care să impună altceva.
Am considerat că așa este normal și firesc, ținându-se cont de realitatea că mare parte a populației comunei noastre este deocamdată compusă din persoane vârstnice – deși încet-încet lucrurile au început să se schimbe! – în marea lor majoritate pensionari de la CAP, deci cu venituri sub 400 lei. În aceste condiții nu dorim să se producă dezechilibre de ordin social prin necorelarea acestor realități“ – a precizat viceprimarul Ladislau Heleport.
Al doilea punct important al ordinei de zi a fost legat de acordarea ajutoarelor de încălzire pentru persoanele care au solicitat aceasta și au îndeplinit condițiile cerute de lege.
La ședință au participat toți consilierii locali și a fost una ope­rativă; la finalul ei consilierii și-au făcut urări pentrru Noul An.    (F.B.)

Recomandările redacției