silaghicodruUTA a parafat cinci contracte înainte să plece în cantonament. Team-managerul Codru Grădinariu aruncă o primă privire de ansamblu asupra noilor veniți, aici incluzându-l și pe Sorin Strătilă, a cărui prelungire a fost o prioritate. Conducătorul arădenilor explică răspicat că mutările au fost efectuate pentru posturile pe care s-a considerat că era nevoie de mai multă concurență și de un randament mai consistent.
„Răzvan Blănaru e un jucător de perspectivă, foarte disciplinat tactic, pe care personal îl apreciez mult. Și-a dorit mult să vină la UTA. Se impunea în zona centrală a apărării o concurență mai puternică, pe care o fac mai mulți jucători”.
„De la Adrian Piț, cei tineri au foarte mult de învățat. Vine cu experiență deosebită, după ce a fost în vestiar doi ani cu Totti. E un fotbalist foarte bun, un tip modest, un utist care, așa cum am mai declarat și a transmis și el, nu putea să joace în partea de vest a țării decît la clubul UTA”.
„Claudiu Tudor e, de asemenea, un jucător cu experiență ce nu poate fi decât benefică pentru tinerii noștri. Un mijlocaș ofensiv inteligent și de viteză, nu întâmplător a fost căpitan unde a jucat”.
„Dan Silaghi e un vârf de perspectivă, tehnic, cu golul în pedigree și cu toate atuurile să confirme”.
„Sorin Strătilă, prin evoluțiile lui, a devenit unul din preferații tribunei. Refuzând alte oferte și acceptând UTA în Liga a III-a, așa cum a primis, cred că a demonstrat caracterul lui, dar ne-a întărit și nouă încrederea că facem lucrurile așa cum trebuie. Dar cred că un merit principal în fidelizarea jucătorilor și a transforma în mândrie legitimarea la UTA îl au suporterii”.
Concluzie
„Acestea sunt transferurile pe care le-am putut realiza, sunt rezultatul prospecției pieței și introspecției situației interne. Suntem extrem de mulțumiți, urmează multă muncă și păstrarea și consolidării acelei atitudini impecabile de care vorbeam la început față de performanță în general și de obiectiv în special. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a conchis Grădinariu.
În mare, capitolul transferuri e închis, doar în cazuri excepționale ar putea să mai apară o modificare. Iar utiștii rămân mereu atenți și la ce se întâmplă la echipa a doua și la cele de juniori republicani.

Recomandările redacției