A fost odată un rege african, care avea un prieten foarte bun din copilărie. Acest prieten avea obiceiul ca, indiferent de situaţia în care se afla, fie ea bună sau rea, să spună mereu: „E foarte bine!“ Într-o zi, regele şi prietenul se aflau la vânătoare. Prietenul încărca şi pregătea armele pentru rege. Din greşeală, o armă s-a descărcat şi i-a retezat regelui buricul degetului mare de la mâna stângă. Fără să fie impresionat de situaţie, prietenul a remarcat, ca de obicei: „E foarte bine!“. Regele, rănit şi urlând de durere, a replicat: „Nu, nu e bine deloc!“ şi a ordonat ca prietenul să fie aruncat la închisoare.

Peste ceva timp, regele vâna într-o zonă periculoasă. A fost capturat de un trib de canibali, care l-au dus în satul lor. L-au legat de un par şi se pregăteau să-l prăjească pe foc. Dar unul dintre canibali a observat că regele nu avea buricul degetului mare. Fiind superstiţioşi, canibalii aveau ca regulă să nu mănânce pe nimeni care nu era complet întreg. Aşa că l-au eliberat pe rege.

La întoarcerea acasă, regele şi-a amintit de întâmplarea de la vânătoare, când îşi pierduse o parte din deget şi, cuprins de remuşcări, a ordonat ca prietenul lui să fie elibarat din închisoare. „Ai avut dreptate“, i-a spus prietenului proaspăt eliberat. „A fost foarte bine că mi-ai retezat buricul degetului“, şi a început să-i povestească păţania cu canibalii. Apoi mai zise: „A fost foarte  urât din partea mea că te-am băgat la închisoare!“ „Nu-i adevărat“, a replicat prietenul. „Este foarte bine că m-ai închis!“ „Ce vrei să spui cu asta, că este foarte bine? Cum poate fi bine să stai la închisoare?“ Dar răspunsul prietenului îi deschise ochii regelui: „Dacă n-aş fi fost în puşcărie, aş fi fost cu tine la vânătoare şi mie nu îmi lipseşte nici o bucăţică din deget.“

Partidul Naţional Liberal, ăla cu Vasile Blaga şi cu Alina Gorghiu, se dă de ceasul morţii să ajungă la o majoritate parlamentară şi astfel să formeze un guvern propriu, alungându-l din cuibul  Palatului Victoria pe Victor Ponta şi ai lui. Din punctul meu de vedere cred că este cel mai prost proiect cu putinţă, total în defavoarea lor. Cu tot cu guvernul lor din umbră, din penumbră sau de la lumină! Dacă presupunem că din primăvară-vară ajunge prim ministru Cătălin Predoiu (ăla care vorbeşte cu limba-ntre dinţi, pronunţând cu dificultate diacriticile), numai bine guvernul n-o să poată face mare brânză până la alegerile viitoare, erodându-se pe la colţuri şi devenind rotund ca un bulgăre de zăpadă ce se rostogoleşte la vale. Şi-atunci vin din nou stângacii lui Ponta care vor spune că Blaga, Gorghiu şi-ai lor sunt incapabili, nu au demonstrat nimica, numai gura-i de ei. Şi poporenii  vor vota tot stânga, împotriva celor din străinătate care cu votul lor încearcă să ne fixeze ei de acolo, preţul păstârnacului din pieţele din ţară, păstârnac pe care-l băgăm noi în oală, nu ei, pe care-l plătim noi, nu ei. E uşor să votezi afară, când nu trăieşti în ţară, nu te loveşti de măsurile pe care le-ai votat.

Pe aceşti externi nu-i papă canibalii, deoarece sunt întregi şi bine blindaţi de ideologia democratică a facebook-ului.

Recomandările redacției