primar varadia

Se pare că iarna nu și-a spus încă ultimul cuvânt, ninsorile din acest sfârșit de săptămână demonstrând acest lucru. Ca atare deoarece pe afară nu se pot face lucrări, primii edil ai comunităților își rezolvă în această perioadă situațiile scriptice dar fac planuri și programări de lucrări obligatorii pentru  următoarele șase luni. Asta conform noilor reglementări ale legii Bugetului din acaest an care a și redus drastic finanțările și acolo unde nu era indicat – după cum se plâng primarii din teritoriu. Totuși, cu toată strictețea, se evidențiază unele priorități la acare nu se paote renunța, după spusele unor edili pe care i-am contactat telefonic zilele trecute.

*Vărădia de Mureș. Prioritatea acestui an în Vărărdia de Mureș rămâne legată de infrastructura locală, după cum ne preciza primarul comunei, Mircea Miclea. „Vorbim de reparațiile absolut necesare la drumurile comunale, imediat ce ieșim din iarnă. Vom aduce și vom împrăștia balast, reabilitarea făcându-se deocamdată prin pietruire. Oricum, lucrăm la cifrele bugetului și abia după finalizarea lui vom ști ce vom aborda, de fapt“ a descris pe scurt situația primarul Mircea Miclea din Vărădia.

Foto primar

*Ghioroc. Priorități ar fi câteva și la Ghioroc, printre care proiectele europene, ne spune și tânărul primar din comună, Corneliu Popi-Morodan. „Nu putem renunța la finalizarea proiectelor europene deja începute, firește și mai este prioritară reabilitarea Școlii Generale din Ghioroc; în rest trebuie să ne drămuim banii pentru a putea asigura buna funcționare a Primăriei – softul, salariile și a utilităților din comună: iluminatul public, salubritate, reparații curente. În rest, sperăm ca guvernanții să-nțeleagă că această nouă metodă nu e realistă“ a încheiat edilul din Ghioroc.

*Bata. Două obiective sunt prioritare și în Bata – pe lângă lucrările curente specifice și obligatorii  fiecărei primăveri, firește. „Este necesară reabilitarea exterioară a Școlii Gimnaziale din Bata și reabilitarea drumului comunal dintre Bacău de Mijloc și Bulci, DC81. Am cumpănit foarte bine să ne ajungă banii pentru aceste obiective deoarece erau programate pentru anul acesta și oamenii așateaptă. Vom vedea mai apoi cum va mai fi cu banii, doarece avem, firește și o serie de alte obiective planificate dar… vom vedea cum le vom putea finanța, poate în a doua jumătate a anului“ ne spunea circumspect și Ion Micurescu, cunoscutul primar din Bata.

Recomandările redacției