trafic influenta
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus, miercuri, trimiterea în judecată a Doricăi Coman, inspector principal ANAF Arad, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influență.
În fapt, din probele administrate, s-a reţinut că, “la începutul lunii septembrie a anului 2014, inculpata – inspector principal în cadrul DRGFP Timișoara – ANAF Arad, Serviciul Colectare și Executare persoane fizice și juridice, a pretins şi primit de la denunțătorul O.G.V., în mai multe tranşe, suma totală de 1000 de euro, 500 de lei şi bunuri în valoare de aproximativ 100 de euro, pentru a interveni pe lângă funcționarii din cadrul Finanțelor Publice în vederea înregistrării unor adeverințe de venit cu conținut nereal în sensul declarării unor sume mai mari decât cele reale, în scopul obținerii unor credite bancare”.
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Arad.
Călin Arusti, purtător de cuvânt în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Arad, ne-a declarat că inculpata a fost angajată a Finanţelor Publice Pâncota şi, în 2013, când s-a făcut reorganizarea ANAF, agenţia din oraş s-a desfiinţat, toţi angajaţii primind preaviz. Aceasta, însă, nu a optat pentru un post vacant (trebuia să participe la un concurs pentru ocuparea acestuia) şi şi-a întrerupt preavizul, intrând în concediu medical.
Asta înseamnă că angajata ANAF, date fiind cele rezultate din probatoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, a pretins şi primit sumele de bani taman în perioada în care era în concediu medical, semn că funcţionara publică…lucra.
Oricum, conform celor declarat de Călin Arusti, concediul medical, conform legii (aceasta suferă, într-adevăr, de o boală infecţioasă), va expira la sfârşitul lunii februarie.
“Va pleca natural din sistemul funcţionarilor publici, legea nepermiţându-i să rămână în concediu medical mai mult de un an şi jumătate”, a conchis Călin Arusti, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Arad.

Recomandările redacției