uav

Concursul de creaţie literară „Adolescenţa şi provocările scrisului”, iniţiativă a Facultăţii de Ştiinţe Umaniste şi Sociale a Universităţii Aurel Vlaicu din Arad sprijinită necondiţionat şi efectiv de Inspectoratul Şcolar Judeţean, îşi va desfăşura în această primăvară cea de-a treia ediţie. Iniţiatorii şi-au propus cultivarea aptitudinilor creative în direcţie literară a elevilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal, şi stabilirea unor coordonate de colaborare între învăţământul universitar şi cel preuniversitar. „Iniţiativa acestui concurs, pornită din universitatea noastră, a găsit sprijin la Inspectoratul Şcolar Judeţean, eforturile comune făcând să ajungem la organizarea celei de-a treia ediţii. Un motiv de mândrie pentru toţi cei implicaţi este faptul că prima ediţie, organizată la nivel judeţean, a fost un succes care a provocat la cea de-a doua ediţie o participare extrajudeţeană, aşa că această a treia ediţie este deja concurs naţional şi este cuprins în calendarul oficial al cursurilor desfăşurate sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedinta Consiliului Academic al UAV.

„Cheia succesului” a fost dezvăluită de prof. univ. dr. Ramona Lile, rector al UAV: „Poate că organizarea unui concurs pare un fel de joacă, dar nu este. Se lucrează nu doar cu creaţii literare, ci cu sufletele sensibile ale unor copii şi adolescenţi – iar sensibilitatea şi sinceritatea nu pot fi jurizate. Totuşi trebuie stabilite ierarhii – şi aici intervine obiectivitatea juriului, care este efortul cel mai greu. Dacă acum concursul are nivel naţional, asta spune tot despre calitatea muncii depuse în cele două ediţii anterioare”, a spus prof. univ. dr. Ramona Lile.

Implicate direct în organizarea concursului, prof. univ dr. Florica Bodiştean şi insp. sc. prof. Diana Achim au anunţat că perioada de organizare va coincide cu săptămâna „Şcoala altfel” din învăţământul preuniversitar. Participanţii se pot înscrie la una sau mai multe secţiuni, având la dispoziţie segmentele de creaţie poetică, eseistică şi proză, cu una sau mai multe lucrări pe care le vor trimite cu o săptămână înainte de data concursului propriu-zis pe adresa de e-mail concurs_creatie_fsus@yahoo.com, împreună cu formularul de înscriere care poate fi descărcat de pe siteul ISJ Arad. Toate condiţiile de participare se pot consulta pe acelaşi site.

 

Recomandările redacției