gradinita2

În cadrul Grădiniței cu Program Prelungit nr.16 din Arad s-a ținut, joi 12 februarie simpozionul aniversar cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la inființare. Gazda simpozionului a fost Adela Redeș, director al Grădiniței.

Invitați ai aniversării au fost domnul Nicolae Pellegrini, inspector  școlar general adjunct din cadrul Inspectoratului Școlar Județean, domnul profesor Dorin Herlo de la Universitatea Aurel Vlaicu, domnii profesori Sorin Haiduc și Corina Uzum, director respectiv director adjunct al Colegiului Dimitrie Țichindeal și Emilia Sorițeu, inspector școlar pentru educație timpurie.

De asemenea au luat cuvântul în cadrul simpozionului foștii directori ai Grădiniței nr.16,  Domnica Vulpe, prima dorectoare a Grădiniței, care a fost în funcție timp de 17 de ani, de la înființarea din 1974, au mai vorbitși Anelize Boba, Elena Pârva și Mariana Cismaşiu, de asemenea directori ai unității de învățământ.

Tot în cadrul simpozionului au participat și formația de dansuri populare ,,Ansamblul Zărandului” a Palatului Copiilor Arad condusă de profesorul Vasile Peri.

În cadrul simpozionului a mai avut loc o lansare de carte cu titlul ,, Patru decenii de educație preșcolară”.  Autorii acestei cărți sunt profesorii Dorel Bacoș, doamna Emilia Sorițeu, inspector școlar pentru educație timpurie, doamna profesor Adela Radeș, directoare a Grădiniței cu Program Prelungit nr.16 și doamna educatoare Elena Bacoș.

Cartea este gândită ca un indrumător atât monografic cât și un îndrumător de lucru. De asemenea, este inclusă și o minimonografie a grădiniței cu Program Prelungit nr.16 , pe distanța dintre anii 2004 și 2014, o monografie mai complexă fiind lansată în anul 2004.

Cea mai consistentă parte o constituie publicarea proiectelor didactice ale unor cadre didactice, proiecte care pot fi folosite drept model pentru absolvenți sau debutanți în învățământ, ,,o astfel de carte trebuie să fie un instrument care să ajute practic, nu numai teoretic cadrele didacticea declarat domnul profesor Dorel Bacoș. Un alt capitol al cărții cuprinde considerații despre importanța dansului ca activitate extracuriculară în procesul instructiv al preșcolarilor. În interiorul cărții se găsește si un DVD cu filmările dansurilor organizate în grădiniță și cu proiectele didcatice tipărite în carte.

Emilian Ciorogariu

 

 

Recomandările redacției