Se descurcă cum poate: un arădean poate fi văzut frecvent, pe stradă, cum transportă paturi sau alte obiecte de acest gen cu un cărucior de copii. Trecătorii au reacţionat diferit, unii s-au simtit lezaţi de faptul că această imagine este denigrantă, iar alţii au considerat că omul a dat dovadă de inspiraţie.

„Are un mijloc de transport foarte şmecher, dar ce e, un cărucior de copii? Da, e omologat, sigur e omologat”, a spus un trecător.

„Foarte uşor, simplu şi frumos, două mâini şi un pic de cap, că de proşti e plină lumea. Este foarte bine, pot să duc şi mai mare, 4 roţi, turbo, merge pe sistem turbo. Am dus şi mai mare, un recameu de două persoane. Ţine, că are 8 roţi, aşa că, la 8 roţi, trebuie să ţină”, a spus proprietarul căruciorului.

„E foarte bun, e ca pe vremuri, nu mai trebuie omologat. Ce să facem, se poate că e pensionar, după 39 de ani de serviciu o pensie foarte mică. Un cal costă cât o maşină. Se descurcă foarte bine omul. Este un proverb, la omul sărac nici boii nu trag”, a apreciat un trecător.

„Este omologat, sunt precis pe el, mă descurc cu el, nu se rupe, nu mă lasă în pană niciodată. Eu am încredere în el, că are 8 roţi, e pe sistem turbo”, spune proprietarul.

„Cu o mână îl conduc, merge uşor, simplu, frumos merge, nu ai probleme cu el, numai să ştii să îl conduci. Sunt mulţi oameni care iau permisul aiurea, în timpul mersului nu se vorbeşte la telefon, siguranţa omului e în două mâini, nu într-o mână, de-aia se întâmplă atâtea accidente. Eu nu accidentez pe nimeni”.

„Unui cal îi trebuie mâncare şi e interzis în oraş cu calul, iar pe mine nu mă poate opri nimeni. De-ar putea să vorbească căruciorul ăsta. El tace şi face, el numai trebuie îndrumat”.

„Un cal putere, e mai ieftin şi mai ecologic şi masina lui nici nu face fum. Nu încurcă circulaţia şi nici nu plăteşte omul”, a mai spus un martor.

Tot la Arad a fost patentată şi metoda furtului cu căruciorul. Anul trecut, într-un magazin de haine pentru copii, un grup de femei au fost filmate în timp ce sustrăgeau mai multe produse, pe care le-au ascuns în cărucior, sub copil.

Cristian Cotuna

Recomandările redacției