fundaţieUn proiect interesant într-o direc­ţie cu viitor în dezvoltarea durabilă a societăţii a fost demarat de Fundaţia Teofania. Proiectul se numeşte „Activi pentru oameni” şi este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Proiectul beneficiază de o finan­ţare totală de 1.834.123 de lei, din care 1.795.607 este sumă neram­bursa­bilă. „Obiectivul pe care ni l-am propus este cel de a facilita integrarea şi reintegrarea pe piaţa muncii a persoanelor vulnerabile în această direcţie. Proiectul are o durată de 12 luni şi se derulează în judeţele Arad şi Timiş. Concret, vom asigura pre­gătirea ca îngrijitori la domiciliu a 40 de persoane care nu-şi pot găsi locuri de muncă din diferite motive. Din cei 40 de cursanţi, vom selecta 10 pentru judeţul Arad şi 10 pentru judeţul Ti­miş. Aceştia vor fi angajaţi în două structuri de economie socială care se vor înfiinţa până cel mai târziu în luna aprilie, unul la Vladimirescu în Arad, altul la Moşniţa Nouă în Timiş. Pregă­tirea se va desfăşura probabil la Mo­neasa şi va fi complet gratuită. Gru­purile vulnerabile cărora li se adre­­sează cursul sunt persoane provenind din familii cu mai mult de doi copii sau din familii monopa­rentale, femeii în situaţii de risc, be­neficiari de venit minim garantat, tineri peste 18 ani care ies din sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului, victime ale violenţei domestice, etnici romi”, a spus Alin Moanea, managerul proiectului din partea Fundaţiei Teofania.
Cei interesaţi de perspectivele deschise de aceste cursuri se pot înscrie, prin internet, la adresa www.asistentaladomiciliu.ro. Cei care vor detalii suplimentare le pot obţine folosind e-mail fundatiateofania@gmail.com, sau contactându-l pe managerul pro­iectului la telefon 0257.279.386.

Recomandările redacției