cjpca

De aproape o lună, toţi operatorii economici sunt obligaţi prin lege să afişeze la vedere o plachetă cu înscrisul „Telefonul consumatorilor: 0219.551”. În acest sens, comisarii Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Arad desfăşoară în aceste zile acţiuni de informare legate de această obligaţie, iar cei care nu se conformează ar putea fi amendaţi de săptămâna viitoare. Pe plachetă este înscris şi că reprezentanţii asociaţiilor de consumatori nu au dreptul de a controla operatorii economici. „Placheta atenţionează operatorii economici că reprezentanţii asociaţiilor de protecţie a consumatorilor nu au drept de control. De asemenea, atenţionează şi consumatorii că pot apela acest număr de telefon pentru a sesiza nereguli sau dacă au fost înşelaţi. Este obligatoriu ca placheta să fie afişată în locuri vizibile”, a atenţionat Gheorghe Iancu, comisar-şef adjunct al CJPC Arad.

Placheta „Telefonul consumatorului” poate fi descărcată gratuit de pe site ul www.anpc.ro, sau urmând acest link: http://www.anpc.gov.ro/anpcftp/legislatie/cjpc_arad_150216.

Conducerea Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor aminteşte că sesizările şi reclamaţiile se pot face la sediul instituţiei din Arad, B-dul Revoluţiei nr. 50 , et. 1, la telefon 0257.257.049 ,fax 0527.257.047, ori la adresa de e-mail arad@opc.ro

Cristian Cotuna

Recomandările redacției