ajofm aradLa un hotel din Arad a avut loc astăzi o conferinţă de presă care a avut ca temă modernizarea Serviciului Public de Ocupare prin furnizarea de servicii inovative şi integrate care vizează creşterea angajabilităţii clienţilor.

Obiectivele principale ale acestui proiect sunt: îmbunătăţirea capacităţii de anticipare a schimbărilor de pe piaţa muncii prin furnizarea de analize şi prognoze privind piaţa muncii şi îmbunătăţirea şi diversificarea serviciilor prin dezvoltarea de servicii de tip „self-service“ cu scopul de a creşte angajabilitatea clienţilor. Cele două obiective au ca scop dezvoltarea serviciilor de tip „self-service“, mai concret a unei platforme de tip online care să vină în întâmpinarea aşteptărilor clienţior şi să asigure o accesibilitate mai bună. Proiectul cuprinde regiunile Nord-Vest şi Vest, fiind implementat în judeţele: Arad, Timiş, Caraş-Severin şi Bistriţa-Năsăud. Beneficiarii finali ai tuturor acestor instrumente suport sunt şomerii şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

AJOFM Arad asigură şi coordonează aplicarea politicilor în domeniul ocupării şi formării profesionale a forţei de muncă la nivel judeţean încă din anul 1999, având o bogată experienţă în acordarea serviciilor de informare şi de consiliere profesională.

Recomandările redacției